Hva er behandlingen for Vitiligo?

October 4

Vitiligo er en kronisk hudsykdom som inntrer når hudceller ansvarlig for pigmentering dør eller er på noen måte ute av stand til å fungere. Estetisk og mentalt skadelig, i motsetning til fysisk, er det en rekke behandlinger for vitiligo, hvorav noen har vist seg å være mer effektive enn andre.

Hva er Vitiligo?

Enkelt sagt, er vitiligo en tilsynelatende autoimmun lidelse som påvirker melanin, pigment som påvirker fargen på hud, hår og øyne. Det påvirker mennesker i alle aldre og raser, men er naturlig nok mer uttalt hos de med mørkere hud.

immunsuppressive behandlinger

Gitt at vitiligo er ansett å være en autoimmun lidelse, er en av de foretrukne metoder for behandling ansettelse av immundempende. I et tilfelle hvor immunundertrykkende midler er brukt, kortikosteroider er anbefalt behandling som de har vist seg å effektivt stoppe spredningen av vitiligo og kan også føre til repigmentation, spesielt hvis en diett påbegynnes i de tidlige stadier av sykdommen.

Ved tilfelle av vitiligo er lokalisert til mindre områder, kan en topisk eller intralesjonal kortikosteroid anvendes.

I tilfelle av vitiligo universalis, en alvorlig aspekt ved den tilstand der liten eller ingen pigmentering gjenstår, blir systemiske kortikosteroider benyttes. Det er imidlertid uenighet om noen bruk av systemiske kortikosteroider på grunn av antatte alvorlige bivirkninger. Kortsiktige bivirkninger inkluderer søvnløshet, økt appetitt og endringer i humør og atferd, mens langsiktige bivirkninger er hjertesykdom, glaukom og osteoporose, blant andre.

Lysbehandling / photochemotherapy

Ansett for å være den mest populære behandling for vitiligo, har det vist seg at en rekke UV-lyskilder kan stimulere gjenvekst av pigmentering. Når det kombineres med PUVA (psoralen pluss ultrafiolett A) behandling, hvor ekstrakter av planter Psoralea corylifolia Linnaues og Ammi majus Linnaeus brukes enten lokalt eller muntlig til å øke følsomheten for lys, eksponering for naturlig sollys (PUVASOL) og kunstig UV-stråling (PUVA) brukes til å stimulere pigmentering gjenvekst.

Et alternativ til PUVA er smalbåndet ultrafiolett B-behandlingen (NUVB), som arbeider uten hjelp av en topisk krem ​​psoralen. Den brukes først og fremst i de med konsentrerte eller lokaliserte områder av vitiligo og fungerer ved å fokusere en smal laserstråle eller annen intens lyskilde direkte på det berørte området. Selv om stadig mer populært på grunn av sin hurtighet og effektivitet, er den langsiktige sikkerheten fortsatt spørsmålstegn ved.

Bivirkninger inkluderer solbrenthet, blemmer, og hyperpigmentering, sistnevnte som er midlertidig og slites av med opphør av behandlingen.
Det finnes en rekke andre former for fototerapi som ikke involverer lys-sensibiliserende kjemikalier, så vel som anvendelse av UV-lys i mindre bølgelengder (290-320 mm). Det er imidlertid noen tvil om effektiviteten av denne behandlingen.

fenylalanin

Fenylalanin er en aminosyre som brukes til å behandle vitiligo sans lys-sensibiliserende kjemikalier. Det er foreslått at vitiligo lider har problemer med metaboliserende L-fenylalanin, i seg selv en forløper til melanin via L-tyrosin. Behandlingen omfatter topisk påføring og oralt inntak av fenylalanin i kombinasjon med vanlige eksponering for sollys, en kombinasjon som har vist seg å være effektiv i 83 prosent av pasientene, i henhold til Davidson College biologi klasse nettside.

kirurgisk behandling

Kirurgi er en effektiv behandling alternativet som innebærer å trekke ut og pode flekker av sunn hud på de berørte områdene. Det finnes to typer: minigrafting og sug blemme pode, tidligere som innebærer implantere av full-tykkelse hud grafts fra områder som baken. Når podet, er en oppfølging behandling av lysbehandling brukes. Minigrafting har om en 67 prosent suksessrate, ifølge Davidson College biologi klasse nettsted.

Suge blemme pode innebærer etableringen av blemmer på pigmentert hud, topper av som deretter fjernes og transplantert til et område der en blemme i lik størrelse er opprettet. Selv om denne metoden for behandling har en mindre sjanse for å forårsake arrdannelse, er sjansen for repigmentation ikke forekommer.

tatovering

For de med bare små flekker av vitiligo, vanligvis rundt leppene, injisere pigment med en spesiell kirurgisk verktøy kan anbefales. Mens blekket ikke falmer, kan det ikke samsvarer med hudfarge perfekt.

bleking

Anses å være den metoden som brukes av Michael Jackson (selv om han hadde heftig benektet dette), dette er ofte ansatt av mennesker rammet av vitiligo universalis, en ekstremt progressiv og alvorlig form for vitiligo som forårsaker depigmentation av huden over mesteparten av kroppen. Mens det ikke er noen fysiske bivirkninger, har det potensial til å forårsake alvorlige psykiske bivirkninger, spesielt hos de som var mørkhudet.

depigmentering

Depigmentering er en annen metode for behandling som brukes til behandling av vitiligo universalis og innebærer fullstendig utrydding av pigmentert hud for å matche de påvirkede områder av huden. En medisin som heter monobenzene eter av hydrokinon brukes på de ikke-berørte områdene to ganger om dagen, og fortsetter til mørkere hud er den samme farge som pigmentert hud.

Denne metoden for behandling er ikke uten bivirkninger, men. Rødhet eller hevelse kan forekomme, og det er best å unngå kontakt med noen i omtrent to timer etter at medisinen er brukt som det kunne smitte over og skade en ikke-berørte persons hud. Det er også fast og resulterer i en livslang følsomhet for sollys.