Slik leser laboratorietester for kvikksølv

March 2

Slik leser laboratorietester for kvikksølv


Laboratorietester for kvikksølvnivåene er notorisk vanskelig å tolke. Dette er fordi de ikke gir et fullstendig bilde som er nødvendig for behandling. Laboratorietester kan ikke fastslå når eller hvor ofte du ble utsatt for. Siden kvikksølv er naturlig skilles ut fra kroppen, kan testene også gi en mindre enn nøyaktig portrett av hvor høyt kvikksølvnivåene er over en periode. Med legen din, undersøke typiske livsstilsvaner sammen med laboratorietester for å utvikle en mer nøyaktig måleresultat. Alltid konsultere med legen din for å tolke lab testresultater.

Bruksanvisning

1 Gjennomgå lab rapporten. Mens den eksakte utformingen kan variere fra laboratorium til laboratorium, generelt vil det kunne se hva slags prøven testet på toppen. Man kan ha hatt en blod- eller urinprøve tatt for en kvikksølv-test. Deretter bør du se tre kolonner merket "Pasientresultater", "Ref. Range" og "enheter". Enheter for kvikksølv ng / ml, eller nanogram per milliliter. Referanseområdet er en rekke tall skrevet i ng / ml, som viser en akseptabel verdi for denne test. Dine resultater vil falle innenfor dette området for en normal testresultatet eller utenfor hvis du har unormale nivåer. Deres resultater er skrevet på ng / ml, for eksempel 1,0 ng / ml. Dette tallet betyr at du har en nanogram per milliliter.

2 Undersøk referanseområdet for en kvikksølv blodprøve, om du hadde blod trekkes. Det akseptable området er mindre enn 5 nanogram per milliliter, som er skrevet som 0,0 til 4,9 ng / ml. Se på kolonnen under "Pasient resultater." Hvis du har en verdi som er høyere enn 4,9 ng / ml, har du en kvikksølvnivå som er for høyt. En høy verdi på en blodprøve betyr at du ble nylig utsatt for kvikksølv.

3 Kontroller referanseområdet for en urinprøve, hvis du har oppgitt en urinprøve. Et akseptabelt antall for denne testen er mindre enn 20,0 nanogram per milliliter, som er skrevet som 0,0 til 19,9 ng / ml. Hvis måleresultatet er innenfor dette området, har du et trygt nivå av kvikksølv. Hvis det er høyere enn 19,9 ng / ml, betyr det at du har vært utsatt for kvikksølv på en langsiktig basis.

4 Diskuter med legen din hvordan du kan ha blitt utsatt for kvikksølv for å unngå fremtidig eksponering. Laboratorietester generelt ikke kan finne ut hvilken type kvikksølv du har; men hvordan du ble utsatt noen ganger kan avsløre dette. For eksempel oppstår elementært kvikksølv forgiftning når du puster forurenset luft. Uorganisk eller organisk kvikksølvforgiftning kan oppstå fra hudkontakt, for eksempel fra kontakt med visse medisiner eller hud lightening kremer. Hvis du spiser mye sjømat, kan du ha metylkvikksølv eksponering. Bestemme hvordan du ble utsatt for og unngå disse aktivitetene er viktig for å redusere dine kvikksølv nivåer.

Hint

  • Følg legens veiledning til å tolke din lab test nøyaktig.