Virkningene av HRT på Kortisol

December 11

Et normalt nivå av kortisol i kroppen vår, i henhold til University of Maryland Medical Center, er 6 til 23 mikrogram per desiliter (mcg / dl). Og når vi har et normalt nivå av kortisol, kan vi forvente at kroppen vår skal fungere som det skal, regulerer blodtrykket, metabolizing glukose, hjelpe immunsystemet funksjon og produksjon av betennelsesresponser ved behov. Men noen medisinske tilstander, som overgangsalder, redusere hormon produksjon, spørre bruk av hormonsubstitusjonsbehandling (HRT) for å motvirke at negativ ubalanse. Men i noen tilfeller kan HRT ha en negativ effekt på kortisol også.

kortisol Forklart

Hypofysen produserer et hormon som kalles ACTH, som igjen ber binyrene å frigjøre et steroid hormon som kalles kortisol. Hormonet kortisol spiller en viktig og positiv rolle i mange funksjoner i kroppen vår (som nevnt tidligere), men kan også føre til negative konsekvenser for når nivået blir for lavt eller høyt, noe som kan skje på grunn av økt og langvarig stress eller andre forhold (som HRT bruk).

Hormonbehandling er (HRT) positive effekter på Kortisol

I en studie utført av det endokrine Research Unit ved Mexicos Hospital de Especialidades, ble det konkludert med at HRT øker DHEA og ACHT, samt kortisol konsentrasjonen hos kvinner som gjennomgår menopause grunn hypoestrogenism (et for lavt nivå av østrogen).

Et for lavt nivå av østrogen kombinert med lave nivåer av andre hormoner kan ha mange negative effekter, inkludert lavt blodtrykk (noe økning i kortisolnivået kan motvirke). Derfor er denne studien viser den positive virkning som kan realiseres i stigende kortisolnivåer ved bruk av HRT.

Stress, kortisol og menopause Komplikasjoner

Kortisol fungerer i samklang med skjoldbruskkjertel hormon, men som stress øker i en persons liv, deres kortisolnivået stiger, og skaper problemer med kortisol-skjoldbrusk forhold. For mye stress over en fortsatt periode - og den påfølgende overabundant frigjøring av kortisol for å motvirke det - resulterer i skjoldbruskkjertelen motstand (avslag på alle andre hormoner, ikke bare kortisol, å svare på skjoldbrusk signaler), ifølge David Zava, Ph.D., direktør for ZRT Laboratory i Portland, Oregon.

Når symptomer på lavt østrogen og andre hormoner oppstår i overgangsalderen alder, eller det er en kortisol-skjoldbrusk problem (noe som resulterer i menopause-lignende symptomer), en individuell og en lege kan feilaktig anta at symptomene er relatert til overgangsalder, og HRT kan være anbefalt og startet, per Zava.

HRT er negative effekter på Kortisol

Derfor, hvis kortisolnivå i kroppen er allerede høy på grunn av stress eller andre medisinske tilstander som ikke har blitt diagnostisert, starter HRT kan forverre problemet snarere enn å dempe de aktuelle symptomene som håpet. Og siden fortsatt høye nivåer av kortisol over lengre perioder kan negativt påvirke hjernen, muskler, hud og bein til en person, er det viktig å sørge for at HRT er løsningen før den er begynt.

Betydning

Personer som sliter med søvnproblemer kan ha oppstått problemet skyldes kortisolnivå som er for høyt. Enkle spytt hormontester utført av lege på ettermiddagen når kortisol nivåene er vanligvis nær sitt laveste (de er høyest om morgenen) kan bidra til å avgjøre om cortisol er for høy.