Prednison & Leg Pain

December 16

Prednison & Leg Pain


Prednison er et kortikosteroid stoff som er noen ganger foreskrevet for å lindre smerter forbundet med isjias. Når kombinert med andre behandlinger, som strekker seg og over-the-counter narkotika, kan prednison dramatisk redusere pasientens smertenivå.

Symptomer på Isjias

Isjias er et begrep som brukes for å beskrive smerte, nummenhet, svakhet og prikking i benet. Det oppstår når det er en skade på ryggraden, eller når isjiasnerven blir komprimert. Det er mange årsaker til isjias; noen av de vanligste inkluderer en sklei disk, degenerative disk sykdom, spinal stenose og svulster.

Drug Usage

Prednison er tilgjengelig på resept bare i USA og kommer i enten flytende eller tablettform. De fleste leger anbefaler inntak av stoffet med et måltid for å redusere risikoen for magesyke.

Bivirkninger

Som med alle reseptbelagte medisiner, det er bivirkninger forbundet med bruk av prednison. Disse inkluderer vektøkning, høyt blodsukker, osteoporose, søvnløshet, blåmerker, akne, humørsvingninger og høyt blodtrykk. Noen pasienter opplever ben nummenhet eller prikking mens du bruker prednison.

Advarsel

Pasienter skal varsle lege i tilfelle at de opplever følgende symptomer: ekstrem angst, svart avføring, tåkesyn, mental forvirring, magesmerter eller alvorlig depresjon. Dette kan være tegn på en alvorlig reaksjon på prednison.

Historie

Prednison ble kommersielt produsert og introdusert på markedet i 1955 av Schering Corporation. For tiden blir det produsert av en rekke farmasøytiske selskaper over hele verden.