Matvarer som inneholder laktose

June 20

For folk flest, forbruker laktose, sukker som finnes i melk, forårsaker ingen problemer. Men for så mange som 50 millioner amerikanere, gnister laktose gastrointestinale symptomer som gass, oppblåsthet og diaré. Asiatiske amerikanere, afrikansk-amerikanere og indianere lider mest av laktoseintoleranse, men hvem som helst kan bli påvirket. Melk og dets biprodukter er en ingrediens i en rekke produkter, ikke bare meieri - slik at de med laktoseintoleranse må være årvåken i å lese mat etiketter.

Hvorfor Unngå Laktose

Laktoseintoleranse oppstår når en person mangler enzymet laktase som hjelper fordøye (laktose) sukker i melk. Alvorlighetsgrad av symptomer varierer, men vanligvis i løpet av 30 minutter til en time av forbruker produkter som inneholder laktose. Noen mennesker som er laktoseintoleranse kan tåle en liten mengde melkeprodukter - kanskje en kopp med melk eller en unse av ost - men for mennesker med alvorlige symptomer, er det best å unngå alle matvarer som inneholder laktose. Hvis du mistenker laktose er den skyldige for din mageproblemer, prøve å kutte ut all laktose for et par uker for å se om symptomene avta.

åpen~~POS=TRUNC Kilder

Melk og melkebaserte produkter tydeligvis inneholder laktose. Mengden laktose i hvert produkt varierer, slik at du kan være i stand til å tåle små mengder. Husk, disse inkluderer yoghurt, all ost, kefir, rømme, milkshake og noen smoothies, iskrem, sorbet, smør og kremfløte. Bruk sunn fornuft - krem ​​sauser og supper laget med melk eller fløte vil også inneholde laktose. Laktoseredusert melk inneholder likevel noen laktose, men ikke så mye som vanlig melk, så pass på hvis du er spesielt sensitive. Ikke-meieri creamer ikke inneholder laktose, men inneholder natriumkaseinat, et derivat av melkeprotein kasein.

Mindre Åpen Kilder

Mange prepackaged matvarer inneholder melk eller melkeprodukter som en ingrediens. Hvert merke er annerledes, men vær spesielt forsiktig når du kjøper instant potetmos, salatdressinger, majones, kake, kjeks og pannekake mikser, sjokolade (spesielt melkesjokolade), varm kakao, snack kjeks og kaker, brød, frokostblandinger og peanøttsmør. Les mat etiketter og bli våken for allergenet utsagnet, "inneholder melkeingredienser." Noen ganger kan en etikett unnlater å advare deg av melk, så alltid skanne ingrediens lister for noen av de følgende ord som indikerer laktose kan være en ingrediens: myse, nonfat melketørrstoff, Buttermilk, malted melk, margarin og rømme. Mange whey protein tilskudd erklærer de er helt laktosefri. Sannheten er at de er for det meste laktosefri og kan påvirke svært følsomme personer.

skjulte Kilder

Rundt 20 prosent av reseptbelagte medisiner inneholder laktose. P-piller inneholder ofte laktose, og flere over-the-counter medisiner gjør også. Selv om de fleste som er laktoseintolerante ikke påvirkes av mengden laktose i medisiner, ville det være verdt å spørre på apoteket eller helsepersonell hvis du mistenker et problem.

Hvordan unngå symptomene

Tilskudd, i pille eller flytende form, som inneholder laktase enzymet kan tas oralt rett før eller under inntak av meieriprodukter. Disse kosttilskudd bidra til å redusere effekten av laktose på mage-systemet, men de fungerer ikke for alle mennesker. Holde en matdagbok og nøye merke til hvordan du føler deg når forbruker enkelte produkter kan hjelpe deg å finne dine laktoseholdig triggere. Den beste måten å forhindre ubehag forbundet med inntak av laktose er å unngå det helt.