Best høy-protein matvarer

October 28

Best høy-protein matvarer


Protein i næringsmidler består av aminosyrer, som også er kjent som "byggestener" protein. Aminosyrer er nødvendig for å bygge og reparere kroppens vev, inkludert muskler, hud, vitale organer og kjertler. Den gjennomsnittlige person trenger 50 til 65 gram protein daglig. To til tre porsjoner med mat med høyt protein hver dag er nok for de fleste voksne, sier MedlinePlus. Proteinet finnes i mange matvarer. Du kan lett få tilstrekkelige mengder protein ved å spise et variert, ernæringsmessig balansert kosthold.

Kjøtt, fjærkre og fisk

Kjøtt, fjærkre og fisk er komplette proteiner, eller høy kvalitet proteiner, fordi de inneholder alle de ni essensielle aminosyrer - essensielle aminosyrer må innhentes fra kostholdet fordi kroppen ikke er i stand til å gjøre dem. En 3 oz. servering av lean, inneholder kjøttdeig om 22g protein, inneholder en halv skinn kylling bryst 27g og en halv filet av kokt laks inneholder rundt 39g protein. Kjøtt og fjærkre kan være mye fett, for eksempel, en 6 oz. biff inneholder 38g protein og 16g av mettet fett, bemerker Harvard School of Public Health. Velg magert, moderat porsjon kjøtt og skinn fjørfe.

Meieriprodukter og egg

Meieriprodukter og egg er også komplette proteiner. En hardkokt egg gir rundt 6 g protein, en 1 oz. servering av cheddar ost inneholder 7g, en kopp redusert fett melk gir 8G og en 8 oz. servering av lav-fett, inneholder frukt yoghurt 10g protein. Velg lav-fett eller fett-fri meieriprodukter for å redusere fettinntaket.

Bønner, erter og linser

Selv bønner, erter og linser er høy i protein, planteproteiner er ufullstendige proteiner fordi de mangler minst en essensiell aminosyre. Soyabønner er et unntak, ifølge MedlinePlus. En 1-kopp servering av soyabønner gir rundt 28g protein, en kopp kidneybønner inneholder 13g og en kopp bønner gir 15 g protein. En 1-kopp servering av linser inneholder ca 18g protein og en kopp gule erter gir 16g. Bønner, erter og linser er hjerte-sunt kjøtt erstatter - de inneholder ingen kolesterol, minimal fett og er fulle av fiber.

korn

Korn bare gir små mengder protein, men når de kombineres med andre planteføde kan de danne en komplett protein. Kombinasjoner som ris og bønner, mais og bønner og hvete korn levere alle de essensielle aminosyrene som trengs for god helse, sier MedlinePlus. Vegetarianere kan møte sine protein krav og få alle de essensielle aminosyrene ved å spise en rekke planteproteiner.

Nøtter og frø

Nøtter og frø er gode kilder til protein. A 1 oz. servering av mandler eller pistasjnøtter inneholder rundt 6 g protein og 1 oz. valnøtter inneholder 4g. A 1 oz. servering av gresskar og squash frø kjerner gir 8 g protein og 1 oz. Solsikkefrø inneholder 5g. Nøtter og frø er også full av vitaminer, mineraler og sunt fett.