Fiber-rik mat for småbarn

April 10

Fiber-rik mat for småbarn


Fiber-rik mat er bra for alle. Selv småbarn kan dra nytte av de helsemessige fordelene av fiber. En ting som å spise fiber gjør er å fylle opp magen, noe som bidrar til å unngå overspising. Undervisning et barn sunne måter å spise på en ung alder kan hjelpe dem spise bedre som voksne.

Frokost matvarer med fiber

Havregryn er rik på fiber og gjør en stor frokost mat for småbarn. Det er varmt og mykt, så det er også lett for dem å spise. Hele korn vafler toppet med friske bær vil gi en pjokk en dobbel dose av fiber. Bær som anses som gode kilder til fiber er jordbær, bringebær og blåbær. Se etter fiber-rik barnas frokostblandinger for småbarn. Disse vil inneholde korn som mais og ris.

Fiber I lunsj og middag

Velg hele korn, som en generell regel. Hele korn pasta og hel-korn brød inneholder mer fiber innhold enn hvitt brød og pasta. Linse supper og bønner, for eksempel bønner og grønne bønner, er rike på fiber. Poteter inneholder en god mengde fiber. Lag hjemmelaget pommes frites for en sunn fiberrik godbit som helst pjokk ville nyte.

Andre fiber rik mat

Andre fiberrik mat kan bli funnet i mange ulike matvarekategorier. Søtpoteter og yams er gode kilder eller fiber. Grønnsaker og frukt, for eksempel rødbeter, gresskar, avokado og rød paprika er også gode kilder til fiber. Grønne grønnsaker som grønnkål, asparges, spinat og rosenkål kan gi pjokk en sunn dose av fiber. Og for snack tid, se på søte frukter som kiwi, aprikos, epler, appelsiner og bananer for fiber.

Fiber matvarer for å unngå

Gulrøtter er rike på fiber, men de kan være en kvelningsfare for småbarn. Det samme gjelder for nøtter, slik som paranøtt. Chili Peppers er høy i fiber, men småbarn bør ikke mates krydret mat, noe som kan opprørt magen.