Ting å spise som har jern

November 15Kroppen din trenger jern for å lage hemoglobin, proteinet som finnes i røde blodceller som gir dem mulighet til å frakte oksygen. Ifølge Englands National Health Service (NHS), hvis det er en mangel på jern i blodet, organer og vev vil ikke få så mye oksygen som de burde. FamilyDoctor.org bemerker at mangel på jern kan være forårsaket av en rekke faktorer: dårlig kosthold, vegetarianisme, graviditet, blodtap, menstruasjon, vekst spruter eller en manglende evne til å absorbere jern. Mens noen av disse faktorene, for eksempel blodtap, vil kreve behandling fra helsepersonell, kan mangel på jern forårsaket av dårlig kosthold bøtes på ved å spise mer mat som er rik på dette næringsstoffet.

Kjøtt og fisk

Konsentrerte kilder til jern er funnet i noen rødt kjøtt og innmat, inkludert lam, biff, nyre og lever. Mindre mengder av jern er også til stede i hvitt kjøtt som kylling. I henhold til BBC, jern som finnes i kjøtt er lettere absorberes av kroppen, og blir noen ganger referert til som "haem jern." Sardiner, pilchards, hjerteskjell og blåskjell og annen fet fisk og skalldyr er også gode kilder til jern.

Frukt og grønnsaker

Mørke, grønne grønnsaker, inkludert spinat og brønnkarse, er alle rike på jern. Å spise tørket frukt, for eksempel aprikoser, dadler, rosiner og svisker kan også bidra til å øke jern i blodet. Disse frukt og grønnsaker gir den ekstra fordelen av å gi høye nivåer av vitamin C i kosten.

Bønner og belgfrukter

Ifølge Mothers35Plus.co.uk, bønner og belgfrukter er alle rike kilder til jern og disse matvarene også legge fiber og protein til måltider. Kikerter, hagebønner, kidneybønner, Pinto bønner, bakte bønner, smør bønner og lima bønner kan legges til som en siderett eller meatless hovedrett å øke jern nivåer.

Nøtter, frø og hele korn

Mange nøtter, for eksempel mandler, cashewnøtter, paranøtter og valnøtter er fulle av jern. I tillegg kan sesamfrø og gresskarfrø bidra til en jern-rik diett. Hvete, havre, kli, brun ris og andre matvarer som inneholder hele korn er også gode kilder til jern. Bytte fra hvitt brød til hele korn brød og rundstykker som en enkel måte å legge til jern i kostholdet ditt.

Iron-forsterkede matvarer

Visse matvarer er beriket med jern av produsenten. Ifølge Iron Rich Foods 'nettsted, mange kommersielle mat og drikke til barn er jern-forsterkede å øke sine vitale jern nivåer. Sjekk ernæring informasjon etikettene på frokostblandinger, brød og pasta for å fastslå om de er beriket med ekstra jern - ofte, vil denne informasjonen også være merket på forsiden av pakken.