Diabetes Før Insulin ble oppdaget

September 5

Diabetes Før Insulin ble oppdaget


Diabetes er en stoffskifteforstyrrelse som hemmer produksjon og bruk av insulin i kroppen. Ifølge American Diabetes Association, omtrent 8 prosent av USAs befolkning har noen form for diabetes.

Hvordan Insulin Works

Insulin obligasjoner med blodsukker å gi mat til hjernen og energi til kroppen. Hvis det er en utilstrekkelig tilførsel av insulin i blodet, stiger blodglukosenivåer som resulterer i en farlig medisinsk tilstand som kalles hyperglykemi.

ubehandlet diabetes

Symptomer på hyperglykemi inkluderer overdreven tørste, plutselig vekttap, uklart syn, hyppig vannlating, mangel på energi eller apati og redusert hjernefunksjon. Ubehandlet diabetes kan føre til blindhet, hjerte og sirkulasjon problemer, nyresykdom eller fiasko, kroniske tannproblemer eller koma. Langvarig hyperglykemi uten behandling har en 100 prosent dødelighet fra en tilstand som kalles ketoacidose.

Livet Uten Insulin

Før oppdagelsen av insulin, en diagnose av diabetes ment eventuelt koma og den visse død, ofte med en levetid på bare én måned til to år. Legene fant til slutt at en nær sulteforing av et par hundre kalorier per dag bidratt til å forlenge enkelte pasienters liv etter et år eller to. De fleste diabetikere var alvorlig underernært og svært få veide mye mer enn 70 pounds mot slutten av sin sykdom.

Oppdagelsen av Insulin

Insulin ble oppdaget av Dr. Frederick Banting of Toronto i 1921. Diabetikere som fikk hormon hadde umiddelbare resultater; det enda tok de fleste pasienter ut av sine sukkerslag. The Lilly farmasøytiske selskapet fortsatte forskning og begynte masseproduksjon av insulin, kalt Ilsetin, innen et år.

insulin dag

Insulin har utviklet seg siden den ble oppdaget. Det finnes mange typer av insulin er tilgjengelig i dag. Behandlingen er nå tilpasset den enkeltes tilstand. Nye insulininjeksjonssystemer, for eksempel insulinpumpe og insulin penner, gjør diabetesbehandlingen enklere.