The Role of Elastin

July 6

The Role of Elastin


Elastin er et protein som fungerer i synergi med sin ledsager komponenten, kollagen, for å gi huden din sin glatt, ungdommelig utseende. Som selve ordet antyder, er elastin elastisk og lar huden din til å strekke og gå tilbake til sin tidligere tilstand. Selv elastin er en tøff, spenstig protein, når kroppen slutter å produsere den, er den aldrende prosessen i gang.

om Elastin

Elastin er ikke bare en del av din hud-det er også funnet i vitale organer, slik som lunger, hjerte og lever og i akillessenen, ifølge American Academy of Dermatology. Kollagen, den dominerende fibrøs protein i kroppen din, er funnet i sener, leddbånd og bindevev. Kollagen er det proteinet som gir struktur mens elastin gir dine organer og vev evnen til å strekke ut og rekyl, sier Dr. Howard M. Lenhoff, professor i utviklings og cellebiologi ved Universitetet i California-Irvine.

elastin Produksjon

Å være en veldig tøff og stabil protein, det er ikke nødvendig for kroppen å fortsette å produsere elastin hele livet. Du slutter å produsere elastin etter kroppen din når full modenhet, kort tid etter puberteten. Når kroppen slutter å produsere elastin, betyr dette at aldringsprosessen har begynt.

Elastin og huden din

Rollen elastin spiller i huden din er lik den rollen den spiller i indre organer-det gir huden elastisitet og våren. Mens kollagen utgjør 71,9 prosent av hudens tørrvekt, gjør elastin opp mellom 0,6 og 2,1 prosent. Elastin og dens partner protein, kollagen, er funnet i dermis, den midterste lag av huden.

Hva er årsaken til Elastin Damage

Elastin blir uttømt ved enkel passering av tids den indre aldringsprosessen. Når elastin nivåer er redusert, begynner huden å merkbart rynke og sag. Ytre faktorer som også spiller inn også, slik som soleksponering og røyking, bemerker Mayo Clinic.

Beskytte huden din

Hudpleieprodukter som inneholder elastin vil ikke reparere skadet elastin eller gjøre deg produsere mer, ifølge CosmeticsCop.com. I stedet disse produktene rett og slett binder fuktighet til huden din. For å beskytte huden din, anbefaler Mayo Clinic unngå solen mellom klokken 10 og 16:00 når solens stråler er på topp. Iført verneklær, inkludert en bredbremmet hatt, også forhindrer solskader samt anvende bredspektret solkrem en halv time før du går utendørs.