Hvordan sykepleier syke barn

February 16

Hvordan sykepleier syke barn


Å ha barn betyr å måtte forholde seg til hyppige forkjølelser, øreverk, influensa og andre barne plager. Fordi de er mindre i stand til å kommunisere hva vondt og hvordan de føler, tending til et sykt barn krever flid og intuisjon. Et sykt barn ikke vet hva hun trenger å føle seg bedre, slik som den som er ansvarlig for pleie henne tilbake til god helse er det viktig at du kjenner minst det grunnleggende omsorg for syke barn. Heldigvis finnes det en rekke enkle ting du kan gjøre for å hjelpe barnet ditt.

Bruksanvisning

Hvordan sykepleier syke barn

1 Hold barnet hydrert. En sykt barn vil sannsynligvis ikke føler for å spise eller drikke mye, så oppmuntre hydrering ved å holde vann tilgjengelig til enhver tid. Et par unser 100 prosent juice blandet med vann kan lokke barnet til å drikke, som kan spesial sugerør eller kopper. Sykdommer som involverer diaré og oppkast utgjøre ekstra risiko for dehydrering, så gi barnet ditt en alderstilpasset elektrolytt drink som Pedialyte å holde barnet fra å bli sykere.

2 Oppmuntre barnet til å holde spise. Syke barn, akkurat som syke voksne, ofte mister appetitten, så gi henne små måltider gjennom dagen for å holde energien hennes opp. Tilby henne trøstende og enkle å spise mat, spesielt hvis hun har en sår hals eller magesmerter, som applesauce, nudler og suppe om hun er gammel nok. Frukt smoothies kan gå over bra, og tilbyr dips som hummus kan gjøre maten mer attraktivt.

3 gir komfort og lav viktige aktiviteter. Barn trenger ekstra ømhet og forståelse når de er syke. Sørg for at syke barnet har sin favoritt teppe, utstoppede dyr, bøker og leker i nærheten. Mens hun trenger mye søvn, kan barnet bli lei og grinete fra alle de andre, så gi henne leker, puslespill, fargestifter eller noe annet hun liker at hun vil leke med stille.

4 Vit når du skal ringe legen. Hvis barnet ditt har vedvarende diaré eller oppkast, eller har blod i hennes avføring, ring din lege. Ifølge familydoctor.org, mange leger vurdere barna har feber hvis de har en muntlig temperatur høyere enn 99,5 grader F (37,5 ° C) eller en rektal temperatur høyere enn 100,4 grader F (38 grader C). Hvis barnet ditt har feber er det best å ringe legen din umiddelbart; for barn fra 6 måneder og eldre, ringe legen din hvis barnet ditt temperaturen når 103 grader F (39,4 ° C). Selv om barnet virker fint annet enn å ha en feber, ringe henne lege for råd. Hvis du ønsker å administrere medisiner eller homeopatiske midler til barnet ditt, sjekk med legen din først for å være sikker på at du gir riktig dosering. Også ta kontakt med legen din hvis barnet synes å ha en øreverk, hodepine, utslett, pusteproblemer, magesmerter, ingen matlyst, eller har en høy pitched gråter eller viser andre uvanlige symptomer eller atferd.

5 Hold deg rolig. Gjør ditt beste for ikke å vise barnet ditt bekymring eller frykt når hun er syk. Omsorg for syke barn er ikke lett, og det er vanskelig å se barnet ditt ulykkelig, så helle på din lege, familie og venner for støtte heller enn å uttrykke til barnet ditt at du er bekymret eller stresset av hennes sykdom.

Hint

  • Aldri nøl med å ringe legen din hvis du tror det er noe galt med barnet ditt. Ikke prøv å diagnostisere sykdommer på egen hånd eller administrere medisiner uten å snakke med legen din. Selv om det viser seg at barnet ditt ikke er syk eller har en mindre sykdom som en kald, er det alltid godt å spille det trygt og ta kontakt med helsepersonell. Vær også forsiktig med elektrolytt drikker som Gatorade. Disse drikker er formulert for voksne, ikke barn, og kan alvorlig forstyrre et barns elektrolyttbalansen og gjøre dem sykere. Hvis det er alt du har, ta en drink på en halv Gatorade og halvparten vann, og få et barns elektrolytt drikke så snart du kan.