Egenskaper av Ametrine

July 9Ametrine er en sjelden gemstone funnet i kvarts i nærvær av ametyst og citrin i like mengder (50 prosent hver), ifølge Gem Velg. Hver krystall har en litt annen farge og mønster på grunn av de ulike posisjonene til de tre stoffene inne i kvartsen. Ametrine kan formes til sfæriske eller pyramidale former, og er generelt lilla i fargen med striper av sporadiske gul eller oransje. Ametrine finnes naturlig i Anahi Mine i Bolivia, og ble oppdaget av innfødte i Hyderabad gruve i India.

Fysiske egenskaper

Ametrin anses slitesterkt og har en Mohs hardhetsverdi på 7, ifølge Shimmerlings. Mohs skala fra hardhet ble oppfunnet i 1812 av den tyske mineralogist Friedrich Mohs å rangere forskjellene i grunnen potensialet i de ulike mineral strukturer. Ifølge Alt om Edelstener, hvis et gitt materiale kan bli ripete av topas, men ikke av kvarts den har en hardhet verdi på 7,5. Ametrine har en trigonale krystallstruktur og er også kjent som trystine eller bolivianite, sistnevnte på grunn av sin opprinnelige opprinnelse i Bolivia. Det har en kjemisk sammensetning av SiO2, er fra klassen tektosilikat, har en spesifikk vekt på 2,65, en brytningsindeks på 1,55 og en dobbeltbrytning ( "dobbelt brytning," effekten krystallen har på lysstrålene) på 0,009, som forklart av Mineral Miners.

Farge

De forskjellige fargene som angis i Ametr krystaller er, i virkeligheten, på grunn av de ulike nivåene av oksydasjon av jern som finnes i strukturen. Graden av oksydasjon er avhengig av en bestemt temperaturgradient i krystallet i løpet av dannelsen. Noe varmere eller kaldere samlet, og hele krystall ville ha dannet som en ametyst eller en citrin i stedet, som beviser hvor viktig forholdene er ved fødselen av ametrine gemstone. Bolivianske prøver tendens til å være den mest fargesterke. Mange krystaller er rene og har en god glans.

Helse Properties

En av de mest kjente metafysiske egenskapene til denne gemstone er dens hevdet effekt på helse og psykisk velvære for mennesker som lider av depresjon, humørsvingninger og angst. Det er antatt å ha en beroligende effekt på humøret og forbedrer følelsen av ro. Dette representerer en samlet sett med egenskaper fra ametyst og citrin, og en rekke eiendommer utelukkende knyttet til ametrine selv, inkludert stimulering av intellektet og reduksjon av negative energier og tanker. Ametrine anses å styrke nervesystemet, fremme helbredelse og utvinning fra sykdom og bistå i levering av oksygen fra lungene til kroppens celler. Andre mulige virkninger, kan noen av dem virker som et resultat av en placebo-lignende prosess, som er en gyldig medisinsk behandling, er reduksjon i hjertesykdom, demens, døvhet og øye problemer.

metafysiske Effects

På grunn av sin nærhet i naturen til ametyst og citrin, begge ansett "power steiner" på grunn av deres antatte innflytelse på ulike faktorer i livet, er ametrine tenkt av noen for å muliggjøre sin eier et bedre forhold til penger. Noen mener det gir eieren en mer tilfredsstillende grad av kontroll over pengene han har, slik at han kunne ta bedre økonomiske beslutninger; noen selv føler deres edelstener har aktivert dem til å forbedre sin rikdom. Det bør bemerkes at disse meta effektene ikke er tilstrekkelig påvist av det samme antall profesjonelle forskere som standard medisinske krav.