Kurer for tørre hender

June 6

Tørr hud, inkludert tørre hender, er et vanlig problem, og en med mange årsaker. Som sådan, de botemidler for denne tilstanden er så forskjellige som mulige årsaker til problemet. Hvis du finner deg selv plaget med dette problemet, arbeide for å forstå de vitenskapelige, helse- og miljøspørsmål som påvirker livet ditt og hvordan du kan hjelpe fukte huden din som en reaksjon på disse faktorene.

Livsstil Cures

Noen av de beste kurer og behandlinger for tørr hud er basert på å endre dine vaner for å forebygge tørr hud. Ifølge Mayo Clinic nettsted, tørr hud forårsakes vanligvis av tørre omgivelser og varme (men kalde, tørre klima er også en faktor), samt sterke såper. Dehydratisering forårsaket av lav vanninntaket kan også føre til problemer. I tillegg er visse typer arbeid som utsetter hendene for å varme kan føre til tørre hender, for eksempel slike som oppvasken for hånd.

For å bidra til å kurere tørr hud forårsaket av disse faktorene, holde deg hydrert. Drikk ekstra vann i tørkeperioder og vinter - eller hvis du bor i et tørt klima eller høytliggende område. Øk mengden av fuktighet i hjemmet ditt ved å bruke en luftfukter, eller bare koke vann i en stor, avdekket potten hver dag. Vask hendene i varmt vann i stedet for varmt.

Unngå sterke såper. Hvis du bruker vaskemiddel såper, slå dem ut for glyserin såpe eller en hvilken som helst såpe som er laget med fuktighetskrem eller olje og designet for å øke fuktighet. Du kan også bruke en fuktighetsgivende kroppsvask i dusjen.

andre Cures

I tillegg til endringer i livsstil, vil en rekke hudpleieprodukter hjelpe deg å holde på fuktigheten. Disse inkluderer oljer, fete salver som vaselin og lotioner, som er en tilførsel av olje og vann. Oljer holde huden fuktig ved å forsegle i vann. Jo tykkere en olje, lotion eller salve er, jo sterkere blir det.

For å få full fuktighetsgivende fordel for en lotion eller salve, bruke den mens huden fortsatt er fuktig etter vask. Bruk av olje direkte til tørr hud vil ha et mer midlertidig effekt.

Mange fuktighetsgivende behandlinger er også designet for å levere ekstra styrke fuktighetsgivende direkte til hendene. Dette kan omfatte parafin soaking, kremer og lotions laget spesielt for hender og gammeldags rettsmidler som belegg hender i tunge fuktighetskrem og dekke dem med sokker eller hansker over natten.

Medisinsk tilstand

Noen alvorlige former for tørr hud som kan påvirke deler av hender er forårsaket av medisinske forhold som påvirker hudens evne til å produsere og beholde vann og oljer, som hypertyreose eller psoriasis. Du kan forbedre tørr hud fra disse forholdene gjennom på samme måte som dagligdagse tørr hud, men du må kanskje mer spesialiserte kurer og behandling, for eksempel hudlege foreskrevet, medisinert kremer som inneholder ingredienser som hydrokortison.