Truede vestafrikanske Planter

March 22

Truede vestafrikanske Planter


Truede planter i Niger, Mali, Mauritania, Guinea og andre vestafrikanske land står i fare hovedsakelig på grunn av skogsdrift, rydde land for landbruket bruker, petroleumsvirksomhet og borgerkrig. De hardest rammede områdene av Vest-Afrika er regnskog og mangroveskoger. Betydningen av disse plantene kan ikke undervurderes. Et anlegg anses truet når den er i fare for utryddelse i sitt naturlige habitat.

Truede Rainforest Trees

Hardvedgulv trærne i regnskogen høstes for bruk i gulv, møbler og båter, for snekkerarbeid og for internasjonal handel. Noen av regnskog trær på truede listen inkluderer Berlinia hollandii, Cassia fikifiki, Chrysophyllum azaguieanum, Cola boxiana og Diospyros crassiflora.

Diospyros crassiflora er innfødt til lavlandet regnskog i Nigeria og andre afrikanske land. Dens mørkt tre er nesten svart og høstet for møbler, verktøy og internasjonal handel. Det er også kjent som afrikansk ibenholt, Afrikansk persimmon, Benin ibenholt eller bare ibenholt. Svært få trær er igjen. Tieghemella heckelii er en eviggrønn innfødt til våt regnskogen i Sierra Leone, Ghana, Liberia og andre afrikanske land. Arten har mulighet for å bli utryddet i Ghana og Liberia på grunn av overharvesting. Det er også kjent som kirsebær mahogni og Baku.

Truede busker og planter

Truede busker og planter kan vanligvis finnes i regnskogen story og på skogbunnen. Mange av dem er klatrere som er avhengige av trærne for støtte. Buskene vanligvis nå en høyde på 12 fot eller mindre. Truede listen inkluderer Dorstenia astyanactis, Floscopa mannii, Mondia whitei, Acacia erythrocalix, Cola attiensis, Cola Philipi-jonesii og Polystachya cooperi.

Dorstenia astyanactis er en klatrer som starter som en luft anlegget på stammer og greiner av et tre, og sender sine røtter ned til skogbunnen. Native til Elfenbenskysten og Kamerun, er det fare på grunn av skogrydding for landbruket. Polystachya cooperi er en plante fra orkide familien. Det er svært sjelden, og hører hjemme i Øst-Nigeria og Kamerun. Det er i fare på grunn av omfattende hogst av skog i store høyder.

Mangroves

Mangroveskogene gi trygg habitat for minst 10 arter av vadefugler, krabber, hummer og fisk samt antilope, krokodille og truede Manatee. De er funnet langs den vestafrikanske kysten, og gir viktig beskyttelse mot erosjon for kysten. En verdifull lokal ressurs, de er mest utsatt for den kommersielle salt industrien og rydding til jordbruksformål samt klimatiske endringer.