Rettsmidler for Glemsomhet

August 10

Rettsmidler for Glemsomhet


Den menneskelige hjerne er en stadig skiftende maskin. Det kan tilpasse seg nye omstendigheter med letthet, og det kan faktisk gjenskape seg selv. Den danner nye veier og tilkoblinger for å imøtekomme ny informasjon. Den kan også vokse lat fra ikke-bruk. Selv om glemsomhet kan stamme fra hormonelle endringer og utbruddet av demens, er det også ofte et resultat av rett og slett ikke å utfordre hjernen din og holde den skarp.

Brain Games

HelpGuide.org anbefaler regelmessig å gi hjernen din en treningsøkt, akkurat som du ville resten av kroppen for å opprettholde optimal helse. Den beste måten å gjøre dette på er å lære noe nytt hver dag, noe som gir hjernen din splitter ny informasjon å behandle. Når du behandler den samme informasjonen dag inn og dag ut, gjennom arbeid eller fritid, du er ikke utfordrende hjernen din.

Følg med

Noen glemsomhet kommer om fordi du bare betaler ikke oppmerksomhet. Du kan bli distrahert av over-travle liv, så du gjøre visse ting utenat. Når dette skjer, er hjernen din ikke er i stand til å kode din aktivitet for å huske det senere. Hvis du allerede tenke på hva du skal gjøre til middag når du kommer gjennom døren og slippe bilnøklene, vil hjernen din ikke behandle der du forlot dem. En løsning på dette er å leve i nuet; prøver alltid å ta hensyn til hva du gjør.

Opprett Vaner

Til tross for din beste innsats, er du sikker på å bli distrahert gang på en stund, så bruk rutine som en backup plan. Struktur motvirker glemsomhet fordi den pålegger orden på livet ditt. Du trenger ikke å prøve å huske hvor du droppet nøklene hvis du alltid sette dem på samme sted. Hvis eiendeler du bruker mest har sin egen spesielle plass, og hvis du gjør en bevisst innsats for å sette dem på det stedet når du er ferdig med dem, kan du ikke muligens glemme hvor du forlot dem.

Få nok søvn

Hjernen ikke ta seg fri når du sover. I løpet av de dypeste søvn sykluser, er det å jobbe for å konsolidere minner fra den dagen, for å sortere dem ut og lagre dem for fremtidig referanse. Du kan avbryte denne prosessen når du får for lite søvn. Hjernen blir også treg når du er sliten, noe som gjør det vanskeligere for deg å behandle informasjon og huske ting.

Spis riktig mat

Visse matvarer reagerer på hjernen for å forbedre hukommelse og kognitive evner. Disse inkluderer alt som inneholder omega-3 fettsyrer som fisk som tunfisk, makrell og laks. Andre gode minne-boosting matvarer inneholder blåbær, sjokolade, nøtter og avokado. Den resveratrol i rødvin øker blodstrømmen til hjernen og kan bidra til å bekjempe glemsel, men i altfor store mengder, ødelegger alkohol hjerneceller. Drikk med måte.

ta kosttilskudd

I tillegg til å spise riktig, noen kosttilskudd bidra til å bekjempe glemsel. Ginseng forbedrer hukommelsen funksjon og ginkgo biloba bidrar til flyten av blod og nødvendig oksygen til hjernen. Rosemary har også egenskaper som stimulerer hjernens funksjon.