Årsaker til Peyronies sykdom

January 2

Peyronies sykdom er en tilstand der penis bøyer seg under ereksjon som følge av tykt arrvev under huden din. Selv om forskning fortsetter å finne årsaken, er det flere teorier som blir undersøkt. I tillegg til penis bøyer under ereksjon, kan du oppleve smerte, og i ekstreme situasjoner, erektil dysfunksjon.

Skade

Det er antatt at skader eller traumer til din penis kan forårsake små blodårene til å sprekke. Dersom brudd ikke leges normalt, kan det føre til en tykk arrvev eller plakk som fører til at penis blir deformert. Traumer kan oppstå under ekstremt kraftig samleie eller under medisinske prosedyrer som kateterisering eller cystoskopi.

autoimmune Disorder

En teori er at Peyronies kan være forårsaket av en autoimmun sykdom hvor immunsystemet kan føre til at plakk som skal dannes i penis. Det er ikke antatt å være relatert til andre autoimmune sykdommer.

Arvet Unormal Kollagen tilstand

Ifølge Mayo Clinic, kan det være en genetisk tilstand som et resultat av unormal regulering av kollagen.

medisiner

Peyronies sykdom kan være en bivirkning av visse medisiner som betablokkere. Det har vært en sjelden gang skjedd som et resultat av å ta en antihypertension medisiner kalt propranolol.

Risikofaktorer

Hvis du har visse tilstander eller sykdommer, er du høyere risiko for å utvikle Peyronies sykdom. De omfatter diabetes, lupus eller andre bindevevssykdommer, og vitamin E mangel.

Advarsel

Hvis samleie blir smertefull eller vanskelig, bør du oppsøke lege for behandling.