Post traumatisk stress lidelse symptomer

May 24

Post traumatisk stress lidelse symptomer


Post-traumatisk stresslidelse (PTSD) er en persons negativ reaksjon på en traumatisk hendelse. Denne lidelsen påvirker krigsveteraner, naturlig katastrofe ofre og ofre for vold eller seksuelle overgrep. Generelle symptomer på PTSD inkluderer emosjonelle løsrivelse, flashbacks og jumpiness.

emosjonell Detachment

Tegn på emosjonelle løsrivelse inkluderer å unngå aktiviteter og steder forbundet med ødeleggende hendelsen. Den enkelte kan ikke være i stand til å takle oppdra barn og være en kjærlig familiemedlem. Emosjonell avløsning fører til manglende evne til å fungere følelsesmessig hver dag.

flashbacks

Flashbacks kan oppstå mens enkelte sover eller våken og involvere forferdelige bilder fra den traumatiske hendelsen. Disse bildene kan spille flere ganger om dagen. Lyder som politiet sirener eller en bil tilbakeslag kan utløse krigstid flashbacks.

jumpiness

Personer med post-traumatisk stresslidelse showet hyperaktive skremme refleks. Dette er en overreaksjon på plutselige lyder. Symptomene kan være konsentrasjonsvansker og problemer med å sovne.

PSTD hos barn

PSTD kan påvirke et barns utvikling. Ifølge eMedical Hjelp, vil 36 prosent av barna som opplever traumatiske hendelser utvikler posttraumatisk stresslidelse. Symptomer på PSTD hos barn inkluderer mareritt, problemer med å identifisere følelser, generalisert angst og hjelpeløshet.

Behandling

Behandling for post-traumatisk stresslidelse inkluderer sorgarbeid. Kognitiv psykoterapi hjelper pasienten til å snakke gjennom hendelsen og å håndtere traumatiske tanker og følelser. Sertaline og Paroxetin blir ofte foreskrevet for behandling av PSTD. De ligner på antidepressiva og bistand i å overvinne symptomer på depresjon og angst.