Hvorfor bør du spise et sunt kosthold?

November 8

Hvorfor bør du spise et sunt kosthold?


De fleste av oss vet at vi bør spise næringsrik mat. Spørsmålet er, hvorfor skal vi spise et sunt kosthold? Det er lett nok til å følge en sunn spising regime, med mindre vi gir etter for fristelsen for ofte. Det er mange enkle regler å følge, herunder unngå rask mat, tilberedt mat, desserter og sukkerholdige drikker. Det er langt lettere å gjøre sunne valg hjemme enn når vi er i restauranter, andre folks hjem eller shopping på nærbutikker.

Grunner til å spise sunt

Sunn mat gir de nødvendige næringsstoffer for kroppen vår å lage nye celler, får riktige vitaminer og mineraler, og fungerer godt hver dag. Å spise sunt betyr at du vil ha mer energi, være på vakt og bare føle deg bra når fôring kroppen din med ferske matvarer. Ifølge Palo Alto Medical Foundation, kan god ernæring være ryggraden i staving av mange uønskede helsetilstander og sykdommer.

Fordelene ved å spise grønnsaker og frukt

Spise masse fargerike råvarer vil bidra til å holde fordøyelseskanalen sunt, og gi deg næringsrik vitaminer, mineraler og antioksidanter. Enten du foretrekker er å spise dem kokt eller rå, vil du få mange helsemessige fordeler. Visning grønnsaker med lav-fett fall er en stor mellommåltid. Å spise mye grønnsaker og frukt kan også hjelpe med vektkontroll.

Fordeler med lav-fett protein

Protein er nødvendig for å holde bein sunt, nervesystemet fungerer og for å ernære kroppens celler. For sunne proteiner, se til magert kjøtt, skinn kylling og kalkun bryster, og fisk, som også har sunne omega-3 fettsyrer. Prøv noen vegetariske proteiner for å kutte ut mettet fett; disse kan også være lett på budsjettet. Noen av disse proteinene inkluderer soyaprodukter, samt belgfrukter som kikerter, linser og sorte bønner. En stor gryte med vegetarisk suppe fylt med bønner, kan brun ris og grønnsaker kuttet en god del ut av maten din regning.

Fordeler med high-fiber karbohydrater

Karbohydrater tjene oss på mange måter, nærende kroppen med mineraler, B-vitaminer og fiber. Kostfiber kan bidra til lavere kolesterol, samt kampen hjertesykdom. Bearbeidede karbohydrater som hvit ris, hvitt brød og behandlet sukker har blitt ranet av de fleste av sine næringsstoffer, så prøv å holde fast med helkorn versjoner av brød og pasta, og nyte brun ris, som du kan krydre med hvitløk, olivenolje, frisk sitronsaft og persille for en deilig godbit.

Fedme og mat i dag

Du trenger ikke å lete lenge for å se at fedme i USA er på vei oppover. Barn er henrykt med datamaskiner, iPoder og mobiltelefoner; de er texting stedet for å ri sine sykler og spille utendørs. Mange travle voksne ikke finner tid til å lage næringsrik mat, så rask mat blitt en livsstil og en sti mot dårlig helse. Bare å spise fersk mat i stedet kunne kutte ned på mange legebesøk.