Viktigheten av vann i en diett

September 10

Viktigheten av vann i en diett


Som mennesker har vi et stort behov for vann hver dag for å opprettholde liv og helse. Betydningen av vann i kosten kan ikke bli undervurdert. For folk som arbeider for å gå ned i vekt, er vann en viktig medhjelper.

Vann funksjon

Ifølge MayoClinic.com, er kroppen din om 60 prosent vann. Vann spyler giftstoffer fra kroppen din, bærer næringsstoffer til cellene og gir fuktighet til den delikate vev av din ører, nese og svelg.

I tillegg skriver Dr. F. Batmanghelidj i vann: For helse, for helbredelse, for livet, slik at vannet fungerer som en felles smøremiddel, bidrar til å holde hjernen din fungerer som den skal, reduserer effekten av aldring ved å holde huden glattere og klarere, og øker effektiviteten av immunsystemet.

Bortsett fra helsemessige fordeler, serverer vann som et verdifullt verktøy for vekttap fordi den inneholder ingen kalorier og bidrar til å holde magen mett og fordøyelsessystemet beveger seg godt.

Trykk eller flaskevann?

Hvis du er bekymret for om du skal drikke fra springen eller flaskevann fordi man ikke kan være like bra for deg som det andre, slutte å bekymre deg. Begge er fine, forutsatt at du bor i et land som har moderne vannrensesystemer.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Natural Resources Defense Council, er det ingen garanti for at flaskevann er noen mer eller mindre trygt enn vann fra springen. Faktisk, om lag 25 prosent av flaskevann er vann fra springen som kan eller ikke kan ha fått ytterligere filtrering.

Tegn på dehydrering

Uansett om du bruker springen eller flaskevann, må du være sikker på å få nok vann hver dag for å unngå dehydrering, noe som kan føre til elektrolyttforstyrrelser, sjokk, koma og nyresvikt hvis det blir alvorlig. Tegn på dehydrering inkluderer hodepine, tørste, redusert vannlating, muskelkramper, kvalme, oppkast, munntørrhet, tørre øyne og svimmelhet.

Hvor mye vann trenger du?

Mengden vann som trengs i kosten vil avhenge av din livsstil og din helse. Vanligvis må en sunn voksen ca. 2 liter hver dag drikke. Dette tilsvarer litt mer enn åtte 8-oz. briller per dag, ifølge Mayo Clinic.

Din vannbehovet vil øke hvis du trener tungt, er gravid eller ammer, er syke, eller bor i et veldig varmt og fuktig klima.

Hvordan å drikke mer vann

Tatt i betraktning hvor mye vann som trengs i kostholdet ditt, kan du bli skremt til å oppdage at du ikke drikker så mye som du burde. Hvis du ønsker å øke vanninntaket, kan du prøve følgende:

1) Ta med en flaske vann med deg når du kjører ærend og gjøre daglige aktiviteter utenfor hjemmet.
2) Hold et glass eller flaske med vann i ditt skrivebord.
3) Når du tisser, drikk et glass vann for å fylle opp systemet.
4) Legg en klemme av sitron eller lime juice til vann for å gi det noen smak.
5) Drikk et glass vann med hvert måltid.