Hva er Bandasjer laget av?

June 27

Hva er Bandasjer laget av?


Bandasjer kommer i mange former, fra små engangs bandasjer for mindre kutt og sår til kirurgiske bandasjer laget for å suge opp blod og fremme koagulering. Ulike materialer er brukt til å lage bandasjer, inkludert plast og naturlige stoffer og syntetiske stoffer designet for maksimal breatheability. Klebemidler er også brukt til å holde bandasjer på plass.

plast~~POS=TRUNC Bandasjer

Plast bandasjer er den vanligste typen, og er tilgjengelig i ulike former og størrelser, som er utformet for å beskytte sår på bestemte områder av kroppen. De består av en plastlist, som er ikke-klebende på oversiden og klebrig på bunnsiden, med en bomullsdott, som er beregnet for plassering over såret for å suge opp blod og tillate såret for å koagulere slik at den kan helbrede .

klut Bandasjer

Klut eller vevd bandasjer brukes for dypere kutt og kirurgiske sår, og består av bomull gasbind pads som kommer pre-cut eller kan bli kuttet fra en rull i ønsket størrelse. Denne kompress er plassert over et sår, og dressinger og klebemidler anvendes for å holde det på plass. Vanligvis er klut bandasjer brukes på sår som forventes å ta lengre tid å helbrede, og må jevnlig endres for å sikre sterilitet.

syntetiske Bandasjer

Kompresjonsbind brukes til å legge trykk på en såret område, og brukes vanligvis til å trykke ned på en intern såret for å fremme raskere tilheling. De er vanligvis selvklebende laget av blandede naturlige og syntetiske materialer som bomull og latex. Ikke-klebende alternativer er også tilgjengelig, som holdes på plass med en klipp.

elastiske bandasjer

Også kjent som "ess wraps," elastisk bind er laget hovedsakelig av bomull som er blandet med tråder av elastisk gummi, som tillater dem å bli strukket over en skadet område. De er designet for å legge press på indre vev og brukes som oftest for skader på stammen, torso eller ekstremiteter.