Generisk vs. Proprietære Medisinering

July 29

Du har kanskje lest eller hørt at du bytter til en generisk medisiner vil spare deg for penger. Du kan også lure på hvordan disse stoffene i forhold til deres proprietære kolleger.

Koste

Generiske legemidler er betydelig billigere enn merkenavnet versjonen. Dette er fordi produsentene ikke har hatt utgifter til å utvikle og markedsføre et nytt legemiddel. Produsenter av nye legemidler skaffe patenter å utelukkende selge det stoffet. Når patentet utløper, kan andre legemiddelfirmaer gjøre det samme produktet.

Kvalitet

Det amerikanske Food and Drug Administration godkjenner alle generiske medisiner. De er pålagt å ha samme styrke og renhet som merkenavn narkotika.

Utseende

Generiske legemidler ofte er formet annerledes enn merkenavn. Varemerkelover hindre generiske legemidler fra å se identisk med merkevaren heter narkotika.

effektivitet

Noen generiske medisiner kan ha ulike inaktive ingredienser som konditorfarge og smakstilsetning. Disse ingredienser ikke påvirke effektiviteten av medisinen. Generiske legemidler er like effektive som de proprietære seg.

Konklusjon

Det er generelt bedre å gå med et generisk legemiddel. Hvis forsikringsselskapet belaster mer for merkenavn, eller hvis du betaler selv for medisiner, sørg for å spørre legen om å forskrive generisk versjon.