Finne ut om utløpt medisinering er bra

February 27

Finne ut om utløpt medisinering er bra


Medisinering har en utløpsdato, og det er viktig å forstå risikoen ved å ta den etter at den er utløpt. I det minste, kan utgåtte medisiner ikke fungerer så bra. I noen tilfeller, når medisinen har utløpt, kan det bli giftig, og tar den kan være dødelig. Generelt er det best å forkaste alle medisiner når den er utløpt.

Bruksanvisning

1 Forskning medisiner som du tar, slik at du er kunnskapsrik om hva som skjer med den når den når utløpsdatoen. Pass på at du lærer farene forbundet med medisiner før du selv vurdere å ta den etter at den er utløpt. Nitroglyserin tabletter og Adrenalin, blant annet kan føre til døden hvis tatt etter utløpt.

2 Vit hva medisinen ser ut. Hvis vurderer å ta utløpt medisiner, se på det først for å se om det er noen endringer i utseendet. Hvis fargen har bleknet, eller det ser ut som det har absorbert fuktighet, ikke ta den. Men ikke alle medisiner endre på utseendet når de har gått dårlig, så dette er ikke alltid en pålitelig vurdering.

3 Bruk sunn fornuft når det gjelder utgåtte medisiner. Hvis medisinen er bare et par dager tidligere utløpsdatoen, sjansene er bedre at det fortsatt kan være bra. Hvis medisinen du vurderer å ta er måneder eller år, etter utløps, er det ikke verdt risikoen for å ta den.

4 Ring farmasøyt og fortelle dem navnet på medisinen og utløpsdatoen som er trykt på flasken eller pakken. Spør ham om det er trygt å ta medisiner.

5 Snakk med legen din før du tar utløpt medisiner. Hun bør også være i stand til å fortelle deg om risiko knyttet til spesielle medisiner.

Hint

  • Kjenn din bruk av medisiner og kjøpe det i mindre mengder, slik at det ikke utløper før du har sjansen til å bruke det hele.
  • Det er viktig å avhende alle utløpt medisiner. Spyling av medisiner ned i toalettet kan forurense vannforsyningen. Ring apoteket for å spørre om hvordan å kvitte seg med den. De kan ha du ta den med til dem slik at de kan kaste det på riktig måte.
  • Riktig lagring er nødvendig for alle medisiner. Hvis feil utsatt for fuktighet, varme eller lys. medisiner kan miste sin styrke før de når utløp.