Hvordan Sett en skadet person i stabilt side Under Førstehjelp

May 26

Hvis du er den eneste redningsmann en bevisstløs person, og må forlate uansett grunn, sette personen i stabilt sideleie i tilfelle han eller hun kaster opp mens du er borte.

Bruksanvisning

1 Etablere at personen puster, har en puls, og er ikke blør kraftig (se "Hvordan gjennomføre en primærundersøkelse en skadet person Under First Aid").

2 Gjør alt for å unngå å forlate den skadde personen alene. Hvis du må forlate scenen - for eksempel for å finne andre til å hjelpe deg - utføre følgende trinn.

3 Rull person på hans eller hennes side, å være ekstremt forsiktig med å bevege hodet eller nakken eller å vri ryggraden på noen måte.

4 Rett ut armen som er nærmere bakken, som om personen var peker rett opp.

5 Plasser den skadede hode på denne armen, med munnen vinklet nedover. Dette sikrer at han eller hun ikke vil kvele på noen oppkast.

6 Bøy kneet av beinet som er lengre fra bakken og plassere kneet mot bakken. Dette bidrar til å stabilisere personen.

7 Gå tilbake til åstedet så snart som mulig.

Hint

  • Kontakt din lokale avdelingen av det amerikanske Røde Kors for informasjon om førstehjelpskurs nær deg.
  • Kontakt Wilderness Medicine Institute eller National Outdoor Leadership School for informasjon om villmark medisin kurs og bøker.
  • anta alltid en ryggmargsskade i noen ulykken offeret, og flytt personen bare hvis det er absolutt nødvendig (se "Hvordan utelukke en ryggmargsskade Under First Aid» og «Hvordan flytte en person med en rygg skade under First Aid") .
  • Enkelte sykdommer, slik som AIDS og hepatitt B, overføres gjennom utveksling av kroppsvæsker. For å minimere risikoen for smitte fra oser eller sprutende væsker, bruke gummihansker og plastbriller.
  • Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.