Hva er årsakene til sengevæting hos voksne?

December 18

Hva er årsakene til sengevæting hos voksne?


Sengevæting er pinlig for barn, men det kan være ødeleggende for voksne. Det er flere medisiner og medisinske forhold som kan føre til en voksen som aldri har sengevætere å plutselig begynne å tisse i sengen. Heldigvis finnes det hjelpemidler og behandlinger som kan redusere forekomsten og virkningen av sengevæting hos voksne.

blære infeksjon

Blære infeksjoner kan føre til et presserende behov for å urinere som kan føre til sengevæting hos voksne. Noen ganger vil en eldre person med en blære infeksjon våkne når han fikk trang til å urinere, men vil uvilkårlig tømme blæren før han har en sjanse til å komme ut av sengen.

svekkede muskler

De musklene som kontrollerer strømmen av urin ut av urinrøret kan bli svekket av alder, sykdom eller på grunn av sengeleie etter operasjonen. Voksne med svekket kontroll av disse musklene kan lekke urin mens de sover eller ikke er i stand til å stoppe flyten av urin når blæren er full.

Blærekreft

Blærekreft kan etterligne symptomene på en blære infeksjon, noe som gjør det vanskelig å holde urin i blæren i løpet av natten. Blæren kan krampe under søvn, forårsaker urin å lekke eller lage et presserende behov for å urinere så snart en person er våken.

Medisiner og sykdommer

Noen medisiner kan føre til en dyp søvn som ikke tillater en person å våkne når trangen til å urinere oppstår. Dette kan føre til seng fukting av voksne. Visse sykdommer som diabetes, som forårsaker et økt behov for å urinere kan også føre til sengevæting av voksne.

Mental Helse

Alzheimers sykdom, som normalt påvirker de eldre, kan gjøre en person i stand til å innse at hun trenger for å urinere. Andre psykiske helseproblemer, som depresjon eller angst, kan føre til sengevæting hos voksne.

genetikk

Noen mennesker er genetisk disponert til å være ute av stand til å vekke når trangen til å urinere skjer under søvn. De vil ha startet sengevæting som barn, og fortsette sengevæting inn i voksenlivet.

Økt blæretrykk

Visse forhold, som for eksempel graviditet, en forstørret prostata eller fedme, kan øke presset på blæren, noe som gjør det vanskelig for voksne å opprettholde avholdenhet mens de sover.