Hvilken effekt har ikke trener ha på din Bones?

June 8

Hvilken effekt har ikke trener ha på din Bones?


Fysisk aktivitet betyr ofte forbedringer i kardiovaskulær helse og vekttap. Bein også endres etter hvert som du blir mer fysisk aktive, til å tilpasse seg håndtere økte krav. Hvis du ikke har trent eller har måttet slutte å være aktiv på grunn av sykdom eller skade, tetthet og tilsvarende styrken i skjelettet kan påvirkes.

Mosjon og bein

Trening kan bidra til å øke tettheten i skjelettet ditt hvis du begynner i din ungdom. Begynner en øvelse rutine som en voksen, og som du alder bidrar til å opprettholde tettheten du allerede har etablert. Uavhengig av alder, American Academy of Orthopaedic Surgeons forklarer, forbedrer trening bein evne til å tåle skader. I tillegg er forbedringer i styrke og bentetthet ledsaget av forbedringer i fleksibilitet, balanse og holdning. Vekt og styrketrening har mest gunstig effekt på bein helse, men noen form for fysisk aktivitet kan bidra til å styrke bein.

Avtagende Bone Density

Uten vektbærende, vekt-trening eller styrketrening, tettheten av bein er ikke bare ikke bedre, er det faktisk avtar med alderen. Ifølge University of Washington, tettheten av hip bein reduseres betydelig som du alder. Kaukasiske kvinner, i motsetning til afrikansk-amerikanske menn og kvinner og kaukasiske menn, er på høyeste risikoen for en rask nedgang i bentetthet med alderen. Denne nedgangen kan bli enda mer dramatisk for de som ikke får nok kalsium og tilhørende næringsstoffer tidlig i livet, når grunnlaget for bein dannes.

Konsekvenser av Redusert bentetthet

Bones som er mindre tett på grunn av mangel på mosjon er mer sannsynlig til å sprekke, forårsaker fall og skader som kan svekke mobilitet. Ikke trener også fører til nedgang i styrke som tilbys av musklene dine. Svekket muskulatur kombinert med bein som er svake ytterligere øker risikoen for alvorlige skader. Ifølge University of Maryland, faller som ofte forårsaket av plutselige brudd i bein er den vanligste dødsårsaken for personer over 65 år Vekt og styrketrening kan gi en betydelig grad av beskyttelse for skjelettet hos eldre.

Progresjon av bentetthet Decline

Osteoporose, der bein blir stadig tynnere i tetthet, effekter omtrent halvparten av alle kvinner over 50, ifølge National Osteoporose Foundation. Denne tilstanden fører ofte til brudd i bein i hofte, rygg og håndledd. Uten trening, kan bein utvikle mindre brudd som kan gå ubemerket inntil større bein sammenbrudd plutselig. Skadene forårsake smerte og arbeidsudyktighet som kan være dødelig i så mange som 20 prosent av de eldre som bryter hofter på grunn av nedsatt bentetthet.