Bivirkninger av seponering Effexor

April 12

Effexor XR brukes til å behandle symptomer knyttet til angst og depresjon. Men avslutte medisinering cold turkey kan skape en hel rekke ekstra påkjenninger, og et helt nytt sett av fysiske og / eller følelsesmessige problemer. Det er derfor du er alltid oppfordret til å arbeide med legen din for å avta av stoffet før du enten prøve å senke dosen eller slutte å ta medisinen på egen hånd.

seponering

Wyeth Pharmaceuticals, produsenten av Effexor XR, sier at du ikke kan bli avhengige av stoffet, fordi det er ikke en kontrollert stoff. Som sådan, vil du ikke lider av tradisjonelle abstinenssymptomer. Men du kan lide av det som kalles seponeringssymptomer. Wyeth rapporterer disse symptomene kan oppstå selv om du går glipp av bare noen få doser av stoffet.

Utbredelse

Ifølge American Academy of Family Physicians, ikke alle som tar Effexor XR og brått stopper den vil lide av det som kalles antidepressiva seponering syndrom. Hvis du har tatt stoffet i minst seks måneder, og plutselig stoppe det, det er en 20 prosent sjanse for at du vil oppleve symptomer. Disse bivirkningene er vanligvis milde, og du vil vanligvis oppleve lettelse fra dem på mindre enn to uker.

Influensalignende

Føler at du har kommet ned med influensa bug er en vanlig seponering symptom, ifølge Mayo Clinic. Du kan oppleve muskelsvakhet, utmattelse, gastrointestinale problemer som diaré og urolig mage.

sensorisk

En av de mest urovekkende problemer som kan oppstå når du slutter Effexor XR på stedet er følelsen av elektriske "støt" i hjernen. Noen har også rapportert forstyrrelser i visjonen, og opplever vertigo --- følelsen av at du er spinning eller hvirvlende.

Behavioral

Aggresjon, uro, irritabilitet og økt angst er også problemer som kan oppstå hvis du slutter å ta medisinen, ifølge American Academy of Family Physicians. Hvis du avbryter Effexor XR, til symptomer som trakk du slår til stoffet for lettelse i første omgang kan bli forverret. For eksempel kan mani som følge av depresjon heves (en tilstand som kalles hypomani).

nedtrapping

Du vil aldri vite disse symptomene personlig hvis du arbeider med legen din før du avslutter stoffet helt. Denne prosessen er kjent som smalner, og det kan ta noen uker eller noen måneder, avhengig av din personlige situasjon, ifølge Wyeth.