Sleep Hygiene tips

June 12

Sleep Hygiene tips


Mange har aldri hørt om søvnhygiene, men det er et konsept Center for Disease Control (CDC) sier brukes til å fremme god natts søvn. Når søvn er dyp og uforstyrret, har kroppen din tid til å fylle opp energi gjennom hele natten, arbeidet med helbredende prosesser ved behov, og våkne uthvilt og fornyet.

regelmessig Bedtime

Gjør din leggetid og oppvåkningstidspunktet konsekvent hver dag for å bidra til å sette din døgnrytme, som ifølge American Academy of Sleep Medicine, styrer søvn og våken syklus. Denne syklusen reagerer på visse stimuli, for eksempel når det er mørkt ute, og når solen står opp og lys vises. The University of Maryland Medical Center rapporterer at hormonet melatonin styrer døgnrytmen, og melatonin produksjonen påvirkes av lys og mørke.

Sørg for at soverommet er mørkt om natten. Ekstra mørke gardiner er unødvendig med mindre du bor i et urbant område hvor gatelys kan skinne i vinduet hele natten. Ellers naturlig mørkets frembrudd og dagslys hjelp angi søvnrytme. Unngå å ha en TV på hele natten eller annen kunstig lys, noe som vil påvirke melatonin produksjon og forstyrrer søvnen.

Fjern Distraksjoner

For å bedre søvn, fjerne alle distraksjoner fra soverommet. Ingen TV eller andre elektroniske enheter, for eksempel datamaskiner, bør tillates i soverommet. Selv om disse kan synes å hjelpe deg å slappe av, de faktisk legger vekt på ditt sinn og kropp, og kan være psykiske sentralstimulerende midler.

Fysisk stimulering bør også unngås i løpet av tre timer etter leggetid. Dette inkluderer å spise store måltider, som kan øke adrenalinnivå og gjør det vanskeligere å bremse sinnet og kroppen nok til å gå i dvale. CDC anbefaler heller ingen koffeinholdige drikker mellom lunsj og sengetid.

Oppretthold Comfort

Til slutt, sørg for at soverommet er behagelig. Å ha en seng som gjør vondt ryggen ikke fremme sunn søvn. Velg en madrass som er akkurat riktig for din komfort. Puter, sengetøy og tepper alle påvirke hvor godt du sover. Finn stoffer og teksturer som du finner beroligende. Å få en god natts søvn påvirker alle aspekter av dagen, fra humøret for helsen.