Hvordan Mangel på søvn påvirker hjernen

November 18

Hvis du lider av søvnløshet eller en kronisk søvnforstyrrelse, enten forårsaket av stress eller annen medisinsk tilstand, er du sannsynligvis ikke får nok restorative søvn. Over tid, mangel på søvn negativt påvirker hjernen og kan føre til utallige helseproblemer av varierende alvorlighetsgrad. Forskning har vist at disse hjernen endringer er tydelige på magnetisk resonans imaging (MRI) skanninger av søvnmangel mennesker.

Tinninglappen

Regelmessig og tilstrekkelig søvn er nødvendig for å hvile alle deler av kroppen, slik at de kan fungere med full kapasitet i løpet våkne timer. Etter lengre perioder med søvnløshet, kan hjernens nerveceller begynner å fungere feil - noe som kan påvirke både din mentale evner og din oppførsel. Flere studier har vist at tinninglappen i hjernen (området ansvarlig for språk) er inaktiv i folk som er søvnmangel. Dette inaktivitet manifesterer som slurring av tale og monoton stemme. Forskning har også vist at søvnmangel mennesker har problemer med å finne kreative ord og mane ideer.

Prefrontal cortex

Overraskende, er prefrontal cortex område av hjernen mer aktiv når du føler deg søvnig enn når du er våken og på vakt. Prefrontal cortex er den delen av hjernen som er ansvarlig for komplekse kognitive atferd, for eksempel beslutningstaking, flinke sosial atferd, og uttrykk for personlighet. Faktisk er sleepier noen er, desto mer aktiv dette området av hjernen.

De parietallappene

De parietallappene - det området av hjernen som er ansvarlig for å tenke og løse matematiske problemer - viser også betydelig mer aktivitet i søvnmangel enn hos uthvilt seg. Dette funnet viser at mønstre av hjerneaktiviteten endres, men ikke nødvendigvis avta med søvnmangel. Trenden viser at søvnmangel kan redusere funksjon i de verbale lære områder av hjernen, men hjernen vil stole på andre områder som en back-up.

Søvnmangel

Noen som ikke har hatt en tilstrekkelig mengde til å sove vil finne at deres sinn er svak, og de kan ikke være i stand til å tenke på adekvate ord for å beskrive hva de ønsker å si. De vil også legge merke til hukommelses- og konsentrasjonsproblemer på grunn av skifte i mønstre av hjerneaktivitet. Hvis du er trøtt, vil hjernen din jobbe hardere, men å oppnå mindre.

Andre symptomer på søvnmangel

Å kunne gjenkjenne symptomer på søvnmangel er avgjørende for god helse, fordi mangel på søvn kan påvirke deg mer enn du kanskje er klar over. En av de første tegnene er tretthet og utmattelse på dagtid. Andre faresignaler inkluderer lav konsentrasjon, angst, depresjon, nedsatt motorikk, og hukommelsesproblemer.