Hva er bivirkninger etter en Mini Stroke?

March 27

Hva er bivirkninger etter en Mini Stroke?


En mini-slag, også kalt en TIA, har lignende symptomer som et slag, men varer bare noen få minutter, og ikke forårsaker permanent skade. Som et slag, det er forårsaket av en blodpropp komme i veien for blodtilførsel til hjernen. I et mini-slag, denne blokkeringen ikke vare lenge, og derfor heller ikke symptomer og bivirkninger.

Mini-takter vs. hjerneslag

En ekte mini-slag er over i løpet av få minutter, selv om du kan ha mer enn én i løpet av kort tid. Hvis symptomene og bivirkninger fortsette i mer enn en dag eller forårsake permanent skade, du anses å ha hatt et slag, ikke en mini-slag.

Bivirkninger som ligner på hjerneslag

Symptomer og bivirkninger av en mini-slag er lik de av en fullverdig slag; den største forskjellen er at de er borte i løpet av noen minutter eller timer. Disse midlertidige bivirkningene kan omfatte sløret tale eller problemer med å forstå hva folk sier, og plutselig blindhet eller dobbelt syn i ett eller begge øyne, ifølge Mayo Clinic.

Andre midlertidige bivirkninger

De spesifikke bivirkninger og symptomer man opplever kan variere avhengig av hvilken del av hjernen blir blokkert fra blodstrømmen. Andre midlertidige bivirkninger er plutselig svakhet, nummenhet eller lammelser, oftest i ansiktet eller en arm eller et ben, og vanligvis bare på den ene siden av kroppen din. Ifølge Mayo Clinic, kan du også være svimmel eller har problemer med balanse eller koordinasjon.

forestående slag

En av de viktigste bivirkningene av en mini-slag er at det kan tjene som en advarsel: Om lag en tredjedel av folk som har et mini-slag vil ha et slag på et tidspunkt - innen et år for halvparten av disse menneskene. Mange av risikofaktorer for slag (se Ressurser) er innenfor din kontroll, så en mini-slag kan være motivasjonen du trenger for å få sunnere og redusere oddsen for en fremtidig hjerneslag.

Forebygging

Hvis du tror du har hatt et mini-slag, bør du kontakte legen din så snart som mulig. Foruten å bekrefte at det er det du har opplevd, vil legen din finne ut hva som forårsaket mini-slag, og basert på det, sette sammen en plan som tar sikte på å hindre ytterligere forekomster eller et slag. Legen kan anbefale endringer i livsstil, medisiner, kirurgi eller en kombinasjon av disse, avhengig av detaljene i saken din.