Morfin er effekter på kroppen

August 30

Morfin påvirker sentralnervesystemet ved å blokkere smertereseptorer og anspore frigjøring av endorfiner. Men de positive effektene av smertelindring kan gi negative effekter som kan resultere i fysiske problemer og avhengighet.

Origins

Morfin er et narkotisk analgetikum først isolert fra opium i 1805 av den tyske apotek Wilhelm Serturner. Han kalte det morfin etter Morpheus, den greske guden for drømmer.

Smertelindring

Morfin lindrer smerte ved flom en gruppe reseptorer i hjernen som tar i endorfiner og enkefaliner, to molekyler som arbeider sammen i kroppen til murrende smerte og produserer en følelse av eufori. Morfin hjelper kroppen produsere disse molekylene i en mye større mengde enn det kan selvsagt levere for å blokkere smertereseptorer, og skaper en mild eufori som ytterligere dulls effekten av smerte.

Bivirkninger

De sedative effektene av morfin har andre positive resultater. Det dulls hjernens hoste refleks og har lenge vært brukt som en hoste suppressant. Det lindrer også frykt og angst ved å produsere en følelse av eufori med utgivelsen av endorfiner. På den negative siden, morfin er sederende effekter svekker fysisk og mental yteevne, redusere sult og kan produsere alvorlig forstoppelse ved å bremse muskelbevegelser i tarmer. Det verste bivirkning er avhengighet som legemet bygger opp en toleranse og blir avhengig av stoffet. Addiction produserer alvorlige abstinenssymptomer når kroppen er ute av morfin.

Avhengighet og abstinenssymptomene

Hovedproblemet med morfin er at kroppen blir raskt avhengig av den. Når kroppen er plutselig fratatt morfin, produserer den alvorlige influensalignende symptomer som inkluderer kvalme, oppkast, diaré, frysninger og en voldsom trang til rush av endorfiner det hadde vært å produsere, men er ikke lenger der. Langvarig bruk fører også til toleranse som kroppen tilpasser seg stoffet, og krever mer for å lindre smerte. Selv sjelden livstruende, kan alvorlige abstinenssymptomer produserer kramper og anfall.

Positive og negative

Mens morfin brukes ofte til å behandle alvorlige skader og tilstander som produserer konsekvente og sterke smerter, er det lite brukt på grunn av de negative effektene det kan ha på kroppen, spesielt avhengighet. Det er derfor lavere klasse opiater som kodein er ofte foreskrevet for å lindre smerter og morfin er vanligvis reservert for alvorlige og langvarige smerter.