Effekten av trening på LDL

June 12

Det finnes to typer målinger som du får fra en kolesterol sjekk. En av dem hvis LDL og den andre er HDL. Disse er forkortelser for lipoproteiner med lav densitet og lipoproteiner med høy tetthet.

Identifikasjon

LDL er ofte referert til som "dårlige" kolesterolet fordi er hjelper til med utviklingen av plakk i blodårene dine. Du HDL, på den annen side, bidrar til å kvitte kroppen av plakk og er derfor ofte referert til som "god" kolesterol.

nivåer

Friske personer bør bestrebe seg på et LDL-nivå på 100 milligram per desiliter blod. De som allerede har høy risiko for varme sykdom bør strebe etter et LDL-nivå på 70 milligram per desiliter blod.

Betydning

Studier har vist at LDL kan reduseres ved øvelsen. Dette tapet kan komme uten kroppsfett tap og kan være så stor som 19 prosent. Det er uklart hvorfor dette er på dette stadiet i forskningen.

Potensielle

Når LDL er tett, kan det holde flere fettavleiringer å ta til blodårene dine. Når den er større og mindre tett, holder den mindre. Studier har funnet at trening kan hjelpe deg å få mer av større og mindre tett LDL, snarere enn tett LDL.

Advarsel

Hjertesykdom og aterosklerose kan både skyldes høye LDL nivåer. Der to betingelser kan føre til hjerteanfall og slag, som begge kan være dødelig.