Levonorgestrel Kvalme Forebygging

August 16

Levonorgestrel inneholder progestin og er den viktigste ingrediensen i en rekke muntlige mini piller og intrauterin (spiralen) prevensjonsmidler. Begge piller og spiral arbeid for å undertrykke eggløsning, inneholder ikke østrogen og har vanligvis en lavere dose av progestin. Mild kvalme kan være en bivirkning. Men når det kombineres med et østrogen som etinyløstradiol, som i noen piller, Levonorgestrel-relaterte kvalme kan bli alvorlige.

Levonorgestrel og Kvalme

Kvalme er en av mange mulige bivirkninger av Levonorgestrel når det er den aktive ingrediensen i en progestin-baserte 21-dagers syklus oral contraceptive, spiral eller nødprevensjon.

Prevensjon som kombinerer Levonorgestrel med etinyløstradiol produsere flere bivirkninger relatert til kvalme og gastrointestinale plager fordi Ethinyl inneholder en syntetisk østrogen, som kroppen kan finne vanskelig å tolerere. Bivirkninger av denne kombinasjonen er: magekramper, oppblåsthet, kvalme og oppkast.

Off label bruk av Levonorgestrel og Ethinyl

Off label bruk av dette stoffet kombinasjonen omfatter behandling av menoragi, endometriose smerter, endometriehyperplasi, sekundær amenoré, dysmenoré og dysfunksjonelle livmor blødning. Siden kvalme kan være en signifikant bivirkning av mange av disse forholdene, behandle Levonorgestrel-relaterte kvalme også mot kvalme forårsaket av tilstanden.

starter Levonorgestrel

Du kan oppleve kvalme når du begynner å ta Levonorgestrel. Det går som regel bort i noen dager til en måned. Hvis kvalme blir alvorlig og / eller ikke går bort, bør du oppsøke lege, som kan sette deg på en lavere dose av levonorgestrel, eller på en progestin-bare p-pille. Han kan også anbefale en annen prevensjonsmetode som kondom eller pessar.

Tar Levonorgestrel at Night

Levonorgestrel litteratur og legen din både anbefaler at du tar pillen på samme tid hver dag. Kvalme er mindre sannsynlig hvis du tar Levonorgestrel en halv time etter middag, eller med en matbit før sengetid. Ingefær te og vanlig brus crackers er en snack som kan bidra til å forhindre kvalme.

Tar Levonorgestrel i morgen

Hvis du tar Levonorgestrel i morgen, er det mer sannsynlig å oppleve kvalme, spesielt hvis du hopper over frokosten, men du kan føle deg kvalm om morgenen selv om du tar pillen om natten. Endringer i din frokostmeny kan hjelpe, i begge tilfeller. I stedet for kaffe, te har peppermynte, vanlig ristet brød med en liten mengde gelé (ingen smør), og en myk kokt egg. Hvis du må ha frokostblanding, bruke soya-melk, som er lettere å fordøye enn vanlig melk. Har du ikke grapefrukt, fordi det kan øke både levonorgestrel og etinyløstradiol konsentrasjoner i kroppen din og øke kvalme.

Behandling av kvalme i løpet av dagen

Bære en liten flaske med olje av peppermynte med deg. Hvis du føler deg kvalm, legge til et par dråper til et glass vann og drikk sakte. Candy peppermints også fungere, så lenge de inneholder ekte olje av peppermynte. Brus kjeks og ingefær-ale også hjelpe - natron i kjeksen bidrar til å fjerne overflødig syre i magen, noe som bidrar til kvalme. Til lunsj og middag, holde seg borte fra fet, fet, sterkt krydret mat og spise litt. I stedet for tre store måltider, har mindre måltider i løpet av dagen, spesielt når du begynner å føle deg kvalm.

Drug Interactions

Legemidler som kan samhandle med levonorgestrel og forårsake kvalme og alvorlig bivirkninger inkluderer: insulin, blodfortynnende midler, for eksempel Coumadin eller aspirin terapi, og steroider som prednison, deksametason (Decadron), Nasonex og Advair. Grapefruktjuice kan øke levonorgestrel og etinyløstradiol konsentrasjon i kroppen og fruktens syre kan øke kvalme. Unngå urter som har naturlige østrogener, for eksempel donquai og klaseormedrue. Ekstra østrogen kan bidra til kvalme.