Hva er en bekken CT Scan?

October 15

Hva er en bekken CT Scan?


En bekken CT-skanning er en diagnostisk test som legene bruker for å oppdage potensielle medisinske problemer. I menn, kan bekken CT scan avslører problemer med prostata og sædblærene - kjertlene som produserer sæd. Hos kvinner, kan et bekken CT scan sjekke livmor, eggstokker og eggledere for noe galt. CT selv står for beregnet topografi, og fremgangsmåten kombinerer røntgenstråler og maskiner for å produsere et bilde av det indre av legemet.

Egenskaper

En typisk CT-skanneren er en maskin som ligner en stor boks med en tunnel i midten av den. Pasienten ligger på en undersøkelse bord som glir inn og ut av tunnelen. Røntgenrør og røntgendetektorer rotere rundt pasienten mens datamaskinen som behandler bildet er i et eget rom helt, komplett med en skjerm og en tekniker som driver maskineriet og følger nøye bekken CT scan.

Funksjon

Bekken CT scan fungerer som andre CT-skanning. X-stråler og elektroniske røntgendetektorer spinne rundt deg som eksamen bordet med deg på den beveger seg gjennom maskinen. Et dataprogram skaper en todimensjonal tverrsnitt bilde av bekkenet, som teknikeren synspunkter på en skjerm. Datamaskinen faktisk tar mange bilder av skiver av kroppen din, og deretter setter de sammen igjen i et bilde.

Tidsramme

CT scan av bekkenregionen krever at pasienten drikker ikke mindre enn to kopper det som er kjent som kontrast materiale. Dette materialet inneholder jod, som bidrar til å produsere mye skarpere bilder av området som skal skannes. Du må drikke kontrasten materiale minst en time før CT scan, og da vil du drikke minst en kopp rett før skanningen. I noen tilfeller er en kontrast materiale klyster gis mens du faktisk er på eksamen bordet; denne prosedyren gir en bedre oversikt over endetarmen og tykktarmen. Inntak av kontrasten materialet er ofte den mest ubehagelige delen av bekken CT scan, som normalt tar 30 minutter eller mindre å fullføre.

Misforståelse

En bekken CT-skanning er en smertefri opplevelse og veldig nøyaktig. Knokler, mykt vev og blodkar kan alle bli avbildet på en gang, og en CT-skanning er ikke like følsom for den potensielle bevegelse av en pasient som andre prosedyrer. Pasienter med implantater kan motta et bekken CT scan, og ingen stråling forblir inne i pasientens kropp etterpå. Denne typen skanning kan raskt avsløre hva som er galt i mange tilfeller og at en diagnose for å bli gjort.

Expert Insight

Det er en god idé å bruke klær som joggebukse og t-skjorter til en bekken CT scan. De inneholder ikke metall, for eksempel knapper eller glidelåser, som betyr mesteparten av tiden du trenger ikke å endre til en sykehusklær. La din smykker hjemme, og gjenstander som briller og gebiss må fjernes før skanningen. Du kan ikke spise eller drikke i mange timer før et bekken CT scan, og hvis du har noen medisinske tilstander som kan samhandle med kontrast materiale, må du la teknikeren vet. Den beste måte å drikke kontrastmaterialet, hvis det er en, er å gjøre det på en gang.