Symptomer på arteria carotis stenose

September 21

Arteria carotis stenose er en innsnevring og herding av arterien på grunn av opphopning av fettstoffer innskudd langs blodårene som forsyner blod til hjernen. Høyt kolesterol er trolig en av hovedårsakene til denne tilstanden, men du kan også oppleve dette oppbygging av plakk av høyt blodtrykk, røyking og alder. Du kan selv utvikle denne tilstanden av fedme, røyking, en stillesittende livsstil og yourgenetics. Uansett årsak, er det mulighet for å lide av symptomer på stenose.

asymptomatisk

For folk flest, spesielt under utbruddet av stenose, vil du ikke lider av noen symptomer på tilstanden i det hele tatt. Det er ikke før oppbygging av plakk har sterkt redusert blodstrømmen til hjernen om at du vanligvis manifestere noen tegn på at det er et problem. Imidlertid kan regelmessige screenings ofte avdekke om en eller begge carotis har begynt å begrense. Legen din kan jevnlig sjekke helsen til disse blodårene når det er en historie av sykdommen i familien din, du lider av høyt kolesterol eller høyt blodtrykk, eller visse livsstilsfaktorer har plassert deg i en større risiko for stenose.

Nummenhet

Når halspulsåren smalner, er det mulig å oppleve symptom av nummenhet. Dette er vanligvis isolert til høyre eller venstre side av kroppen, avhengig av hvilken blodåre inneholder stenose. Man kan begynne å lide av en mangel på følelse på den ene siden av ansiktet, langs en enkelt arm eller innenfor et av bena. Dette nummenhet kan ofte være ledsaget av en viss svakhet innenfor det berørte området av kroppen.

talevansker

En annen potensiell symptom på en arteria carotis stenose innebærer vanskeligheter med din evne til å snakke. I denne situasjonen, kan du plutselig finner ut at din tale har blitt ødelagt eller dine ord begynner å snakke utydelig. Dette er en god indikasjon på at oksygen og næringsstoffer blir fratatt til hjernen.

kognitive problemer

Med en stenose av arteria carotis, kan du begynne å oppleve problemer i kognisjon. Når dette symptomet utvikler seg, kan du ha problemer med å forstå hva folk sier til deg, eller du kan ha problemer med å faktisk kommunisere med andre, for eksempel å glemme ord eller navn på stedene.

synsproblemer

Noen ganger kan en innsnevring langs halspulsåren føre til noen problemer med synet. Hvis dette var tilfelle, ville du mest sannsynlig lider en brå tap eller reduksjon i visjonen. Denne endringen i synet vanligvis isolert til høyre eller venstre øye.

Lammelse

Når stenose er mye mer alvorlig og blodstrøm er sterkt redusert, kan du oppleve lammelser. Og mye som symptom på nummenhet, er denne manglende evne til bevegelsen vanligvis isolert til bare én side av kroppen, det være seg i ansiktet ditt, arm eller ben.