Hva er årsakene til svart utflod?

November 7
Hva er årsakene til svart utflod?

Ifølge McKinley Health Center ved University of Illinois, avgir en sunn skjeden normale sekreter som regulerer og holde den ren. Disse utslippene kan variere fra klar til gulaktig eller klart hvitt. McKinley Health Center sier også at utflod varierer på grunn av slike ting som Menstruasjon, prevensjon piller, ernæring og graviditet. Variasjoner fra normal kan tyde på infeksjon eller sykdom.

blødningen

Barn Med indikerer en mørk brun eller svart utflod kan oppstå seks til 12 dager etter befruktning av et egg når embryoet fester seg til livmorslimhinnen. Dette er kjent som implantasjon. Rik på blod, er dette fôr felle en gang i måneden hvis befruktning ikke forekomme. Det er ikke uvanlig for en bit av blod til å reise ned livmorhalsen inn i skjeden under implantasjon. På grunn av den tid det tar å passere ut av kroppen, er det blod mye mørkere enn normalt.

Fremmedlegeme

Ifølge Brook Associates Medical Educational Division, den vanligste fremmedlegeme finnes i skjeden er en tapt eller glemt tampong. Symptomer inkluderer svart eller brunlig utflod ledsaget av en stygg vaginal lukt. Fjerning er vanligvis gjort av en lege, og pasientene kan følge opp i to eller tre uker, med mindre feber eller andre tegn på sykdom oppstår. Toksisk sjokk syndrom er en sjelden, men alvorlig komplikasjon.

Livmorhalskreft

Livmorhalskreft er kreft i den øvre del av skjeden som åpner til livmoren. The National Institutes of Health sier at livmorhalskreft er en langsom spre kreft som begynner som dysplasis, en forstadier tilstand. Uoppdaget, kan det spre seg til andre organer. Tidlig livmorhalskreft vanligvis ikke vise symptomer, men hvis de finnes, kan tegn er en mørk brunaktig utflod og en illeluktende lukt.