Hvilke kjønnssykdommer Er Tzanck Test brukes til?

November 12

Den Tzanck test (eller smøre) er en prøve som kan brukes for å påvise medlemmer av virusfamilien herpesvirus. Dette betyr at i tillegg til å detektere forhold som vannkopper og helvetesild, kan den Tzanck smøre påvise infeksjon med herpes simpleks virus, noe som kan føre genital herpes (så vel som forkjølelsessår).

Bruker

Den Tzanck test kan bare brukes til å identifisere virus knyttet til herpes, og kan bare brukes for å bekrefte tilstedeværelse av et herpesvirus tilstand. Den Tzanck testen kan ikke brukes til å diagnostisere ikke-herpeskjønnssykdommer.

Prosedyre

En Tzanck smøre tester væske fra en blemme. En skalpell benyttes for å oppnå en prøve fra bunnen og sidene av en blemme, og prøven ble så farget for å påvise flerkjernede kjempeceller, meget store celler med flere kjerner.

Fordeler

Den Tzanck testen er korrekt, selv om nøyaktigheten av resultatene øker som gjør ferdighetsnivået til den som utfører testen. Det anbefales for legekontoret innstillinger som det ikke krever spesiell laboratorieutstyr.

ulemper

Den Tzanck test kan ikke påvise forskjellene mellom herpes virusinfeksjoner, noe som betyr at det ikke kan skille varicella av genital herpes. Imidlertid kan andre diagnostiske kriterier anvendes for å bestemme hvilke infeksjon en pasient har.

andre Testing

Selv om Tzanck testing ikke kan brukes til å oppdage andre seksuelt overførbare sykdommer, er det pålitelige tester for de fleste kjønnssykdommer. Disse kan omfatte blodprøver, fysiske undersøkelser eller prøver tatt fra utslipp eller manifestasjoner av infeksjonen.