Flat Vorte behandlinger

November 7

Flate vorter, Verruca Plana, er vanlig hudfarget til rødbrune hevet områder av huden med en flat overflate. De vanligvis vokser opp til 5 millimeter i diameter og det meste påvirke ansiktene til barn og unge. De er mindre vanlig på hender og ben.

Flate vorter er ikke farlige, men de kan være skjemmende og selv skjemmende. De kan forsvinne på egen hånd, men at prosessen kan ta opptil flere år. En rekke behandlinger, fra naturlig til kirurgisk, lover raskere lettelse.

Hva som forårsaker vorter?

Som med alle andre warts er flat vorte forårsaket av et virus, humant papillomavirus (HPV), hvorav mer enn 130 varianter har blitt oppdaget. Dette viruset kan overføres fra en smittet person til en annen.

HPV infiserer epidermis og slimhinner. Det fører til vorter og med visse typer kreft. Imidlertid er flate vorter forårsaket av spesifikke stammer av HPV-viruset, og er ikke ondartet.

medisinering

Over skranke medisiner for fjerning av vorter inneholder syrer og bør ikke brukes i ansiktet. De kan forårsake skade på omliggende hud og er farlig for øynene og nesen vev også.

Ta alltid kontakt med lege for behandling og fjerning av flate vorter.

vanlige behandlinger

Den vanligste behandlingen er kryoterapi. Under denne prosessen er det berørte området "sjokk frosset" med flytende nitrogen, også kjent som tørris. Etter behandlingen, vil en blemme danne og sunn hud skal vises etter omtrent en uke.

Cauterizing vorten, drepe viruset med høy varme påføres med en metall sonde, er et alternativ, men denne fremgangsmåte er mer sannsynlig at også skade omkringliggende hud.

Den mest direkte metoden er å fordampe vorte med den målrettede stråle av en laser eller ved å skjære den ut med et kirurgisk instrument. Små arr kan oppstå ved denne behandlingen.

alternative behandlinger

Anvendelsen av fersk hvitløk er en mye brukt folk, og hjem, rette. Halvparten en hanske av hvitløk er gnidd over det berørte området, som deretter beskyttet av et band-hjelp i flere timer eller over natten. Det er funnet at vortene kan forsvinne etter omtrent to måneder etter denne behandling daglig.

Utøverne hevder også å ha funnet en positiv effekt fra hypnose på utvikling av vorter. Men dette krever mange økter over flere uker, uten noen garanti for suksess.

Forebygging

Vorter er smittsomt, så den beste måten å hindre dem er å unngå kontakt med infisert hud.

Ikke dele et håndkle eller uvaskede klær med en infisert person. Ved ansiktsvorter, ikke sove på samme puten to ganger. Vask alltid hendene etter berøring dine vorter, slik at du ikke spre dem til andre.

Advarsel

Ikke prøv å fjerne vorter selv. Enhver skrape, skjæring eller brenning kan bare forverre problemet og føre til smerter og skjemmende arr uten å ha blitt kvitt viruset. Det kan faktisk føre til at viruset skal spre seg og skape enda flere vorter.