Helserisiko av fedme hos barn

January 8

Helserisiko av fedme hos barn


Fedme øker eksponentielt i USA, og dessverre helserisikoen ved fedme ikke skåne barn. Ifølge Nemours Foundation, nesten én av tre barn er overvektige eller fete. Helsepersonell er spesielt bekymret for denne utviklingen fordi overvektige barn viser tegn til helseproblemer, som høyt blodtrykk og type 2 diabetes, som tidligere ble sett bare hos voksne.

Definisjon

Et barn anses obese når han bærer for mye overflødig kroppsfett. Fedme hos barn er klinisk definert som å ha en kroppsmasseindeks (BMI) på 95-persentilen eller høyere for at barnets kjønn og alder, ifølge Centers for Disease Control. Fedme kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert en genetisk lidelse, men den vanligste årsaken til overvektige barn spiser for mye og ikke trener nok. Dessverre, overvektige barn har høyere risiko for en rekke medisinske problemer.

Høyt blodtrykk og kolesterol

Høyt blodtrykk og høyt kolesterol er to av de viktigste årsakene til hjertesykdom, og normalt er bare et helseproblem for voksne. Overvektige barn, men har større risiko for begge disse forholdene og kan ha full blåst hjertesykdom etter når de blir voksne. En oppsiktsvekkende studie utført av American Heart Association fant at overvektige barn hadde nivåer av arterie plakk som var lik som hos en 45 år gammel voksen. Gjennomsnittlig kolesterolnivå av barna i studien var 223,4 mg / dL - nesten 50 poeng høyere enn akseptabelt nivå for voksne. En annen studie utført i Tyskland fant at arteriene vektige barn var stivere og smalere enn de i barn av en normal vekt.

diabetes

Overvektige barn har også en mye større risiko for å utvikle voksen-utbruddet diabetes. En studie utført av University of Michigan Health System fant at overvektige barn er to ganger større sannsynlighet for å ha diabetes enn sine jevnaldrende med normal vekt. En annen studie ved Yale University oppdaget at en av fire overvektige barn viste tidlige tegn på diabetes, inkludert høyt blodsukker. Dette er spesielt farlig på grunn av diabetes kan til slutt føre til blindhet og nyresykdom.

Søvnapné

Overvektige barn har også en høyere risiko for å utvikle søvnapné, en farlig tilstand som forårsaker puste å stoppe kort mens du sover. Dette hindrer en avslappende søvn og kan føre til atferdsproblemer og lærevansker. I tillegg kan det bidra til kronisk søvnmangel, som kan be kjemiske forandringer i blodårene, i henhold til American Heart Association. Søvnapné er en annen tilstand som vanligvis sett bare hos voksne. The American Academy of Pediatrics anslår at nesten 35 prosent av overvektige barn har søvnapné.

Depresjon

Barndommen fedme er også knyttet til depresjon. Dette kan ha sammenheng med lav selvfølelse og negativ behandling av andre barn. En studie utført ved Necker-Enfants sykehus i Frankrike sammenlignet overvektige barn til ikke-overvektige diabetikere barn og fant at overvektige barn hadde dårligere sosiale ferdigheter og en høyere rate av depresjon og andre psykiske lidelser. Dr. Jeffery Schwimmer testet grupper av overvektige og normalvektige barn og fant at overvektige barn var fem ganger mer sannsynlig å rapportere misnøye med livet.

The Good News

Det er klart at fedme hos barn er et alvorlig problem. Den gode nyheten er imidlertid at disse helserisiko er stort sett reversible hvis et barn mister vekt. Hvis barnet ditt er overvektig, snakk med legen din om å utvikle en spise og mosjon plan. The American Heart Association anbefaler at alle barn får minst 30 minutters trening per dag. Overvektige barn kan også dra nytte av et sunt kosthold med vekt på frisk frukt og grønnsaker, magre proteiner og hele korn.