Diet for Colon Surgery

April 17

Forberedelse til en operasjon er ofte like viktig som selve operasjonen. Colon kirurgi krever en helt klar kolon, noe som vil hindre interferens kirurgi, så vel som infeksjon. Ved å eliminere visse matvarer fra kostholdet ditt før operasjonen, vil dette holde bakterier ut av kroppen, og dermed redusere risikoen for infeksjon.

Før Colon Surgery

Vanligvis begynner en uke før operasjonen, vil legen anbefale at du ikke spiser grønne grønnsaker, eller fibrøs mat (mat rik på fiber), som de tar lengre tid å fordøye. Om to til tre dager før operasjonen, vil du bli satt på en flytende-bare diett bestående hovedsakelig av vann, te, jello og buljong. Dette vil skylle giftstoffer ut av kroppen din, mens forebygge og bygge opp i fordøyelsesområde, som alle væsker vil skylle ut av kroppen svært raskt.

Etter Colon Surgery

Etter operasjonen blir du stående på en flytende diett. På denne tiden vil du sannsynligvis bli sultne, men det er svært viktig å sakte enkelt tilbake i fast føde. Om tre dager etter operasjonen, gradvis begynne å spise mat med lite tykkelse til dem. Milkshakes, puddinger, ris, pasta, iskrem og yoghurt er noen gode valg. Hvis du er i stand til å fordøye disse matvarene med letthet, vil du være i stand til å gå tilbake til ditt vanlige kosthold.

Long-Term Colon Care

Tykktarmen er en av de viktigste organer i kroppen. For å holde kolon sunt, sørg for å spise et sunt og balansert kosthold. Spis mat med høyt fiber og drikke mye vann i løpet av dagen, for å skylle systemet for toksiner. Sørg også for å få nok søvn, er dette en stor faktor, og holder overflødig stress av tykktarmen. Også passe mosjon i din daglige rutine, selv om bare en 10 minutters gange hver dag. Dette vil lindre stress fra kroppen, samt tykktarmen.