Babyer og Rosacea

January 1

Babyer og Rosacea


Rosacea er en tilstand som gir huden en rød, fortykket eller spyles utseende. Den rødhet er vanligvis til stede på kinn, panne eller nese. Mens mest vanlig hos voksne, kan tilstanden plage yngre mennesker, inkludert spedbarn. Selv om foreldrene kan finne tilstedeværelsen av rosacea urovekkende i sine babyer, bør de ta hjertet å vite at behandlinger for å håndtere tilstanden er tilgjengelige.

Hendelse

Ifølge nettstedet Rosacea.org, anslagsvis 16 millioner amerikanere lider av rosacea. Rosacea vanligvis rammer voksne, og er ganske sjelden blant barn og babyer. Men tilfeller av rosacea hos spedbarn er dokumentert i medisinsk litteratur. Babyer berørt av tilstanden dele lignende symptomer for voksne med rosacea.

Skin Følsomhet

Infant rosacea er ofte preget av ekstrem følsomhet i huden. Babyer med rosacea kan uttrykke misnøye da blir holdt, eller når stoff berører deres hud. Kløe er også assosiert med rosacea, som fører en baby til ofte klø og ytterligere irritere berørte områder.

Fysisk utseende

Rosacea forårsaker vanligvis en humpete, pocked utslett på huden. Tilstanden rammer ofte i ansiktet, rødhet i kinnene og pannen og noen ganger forstørre porene. I tillegg kan edderkopp blodkar være til stede i ansiktet. Som barnet blir eldre, vil disse ta på seg en tykkere konsistens.

andre symptomer

En rekke andre symptomer kan ledsage spedbarn rosacea. Disse kan omfatte hyppige bihulebetennelse eller allergi. I tillegg, ifølge Rosacea.org, tilstanden kan produsere øyelokk styes hos barn og spedbarn, og sporadisk hevelse i ansiktet (ødem). Den sistnevnte kan føre til utvikling av overskytende vev på nesen, slik at det vises oppsvulmede.

behandlinger

I dag er det ingen kjent kur for rosacea. Imidlertid kan tilstanden og symptomene reduseres med behandling. Behandlingstilbud omfatter systemisk antibiotika og aktuell kremer, foreskrevet av lege.

lignende Plager

Fordi rosacea er ganske sjelden blant spedbarn, bør foreldrene ha sine barns tilstand diagnostisert av lege. Andre hudsykdommer som eksem (atopisk dermatitt) og spedbarn akne kan forveksles med rosacea. Disse forholdene vil manifestere seg i tørre, reddened flekker av hud og vedvarende kløe.

daglig ledelse

Hvis barnet ditt er diagnostisert med rosacea, spørre sin lege for å anbefale det beste løpet av behandlingen. I tillegg til antibiotika og aktuell kremer, vil hun gi hudpleie tips (som for eksempel å begrense soleksponering) for å sikre at barnets rosacea ikke forverres.