Problemer forårsaket av diabetes

August 21

Diabetes er en sykdom som påvirker hvordan kroppen bruker glukose. Når du utvikler diabetes, kan kroppen din ikke skal bruke glukose. Ifølge Mayo Clinic, uavhengig av hvilken type diabetes du lider av, kan for mye glukose bli produsert. Som din glukose nivåene øker, eller når sykdommen går ubehandlet, begynner kroppen å lide. Som et resultat, kan du utvikle alvorlige helsemessige komplikasjoner.

Short-Term Komplikasjoner

Kortsiktige komplikasjoner refererer til medisinske tilstander som kan være umiddelbar og resultere i diabetisk koma. Slike forhold inkluderer hyperglykemi, diabetisk ketoacidose, og hypolgycemia. Hyperglykemi er når blodsukkeret stiger for raskt. Dette kan være grunn til å spise for mye eller ikke ta glukosenedsettende medisiner. Diabetisk ketoacidose er når cellene mangler mat til energi. Som et resultat, vil kroppen din begynne å spise bort på kroppen fett. Kroppen produserer da ketoner, som er giftige syrer. Hypoglykemi er resultat av lavt blodsukker, som kan oppstå på grunn av hoppet over måltider eller ikke være aktiv.

Bein / leddlidelser

Ifølge Mayo Clinic, når du utvikler diabetes, er du på et høyere risiko for å utvikle sykdommer i ledd og bein, som osteoporose eller artrose. Osteoporose er en sykdom der bein utvikle svakheter. Som et resultat, kan du utvikle sprekker ganske enkle. En felles lidelse er slitasjegikt, noe som fører til at leddbrusken å gå i oppløsning, noe som fører til leddgikt av leddene.

nevropati

Nevropati er også kjent som nerveskader. Hvis du har for mye sukker i blodet, kan dine kapillærer bli skadet. Hvis sukker nivåer blir ukontrollert, kan dine kapillærer bli permanent skadet over tid. Dette kan resultere i lemmer bli berørt. Lemmer som er berørt med nevropati vil miste all form av opplevelser og følelser.

nefropati

Nefropati er mer kjent som nyreskader, som er en vanlig komplikasjon ved diabetes. Innen nyrene er blodårer som bidrar til å filtrere avfall fra blodet. Når du utvikler diabetes, kan disse blodårene blir skadet. Som et resultat, kan en filtreringssystem i nyrer blir nedsatt. Ifølge Mayo Clinic, kan massiv skade på nyrene føre til svikt i nyrene, eller nyresykdom.

Alzheimers

Når du har type 2-diabetes (voksen-utbruddet diabetes), er du på en økt risiko for å utvikle Alzheimers sykdom. Ifølge Mayo Clinic, øker risikoen hvis du lar blodsukkeret til å kjøre frodig. Det er også tenkt det er en Alzheimers risiko med diabetes skyldes mangel på insulin, noe som kan føre til berøvelse av hjernen glukose til hjernen celler. Hjerte-problemer forbundet med diabetes kan føre til slag og blokkere blodstrømmen til hjernen, som også kan potensielt føre til Alzheimers.

hjerte Komplikasjoner

Diabetes setter deg i større risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer, som hjerteinfarkt og hjerneslag. The Mayo Clinic sier at "en risiko for slag dobler i løpet av de første fem årene av å ha blitt behandlet for type 2 diabetes." Andre hjerte- og karsykdommer kan inkludere angina (brystsmerter), koronarsykdom, atherosclerosis (innsnevring av arteriene) og høyt blodtrykk.