Soya & Thyroid Disease

January 15

Soya-baserte produkter har økt i popularitet de siste årene. Brukes i mat fra melk til pølser, er soya sett av mange helse-bevisste individer som det beste alternativet for å konsumere animalske produkter. På samme tid, men det har vært spekulasjoner om at soya er en direkte link til en økning i tilfeller av skjoldbrusk sykdom.

Faktaene

Soya kommer fra soyabønner anlegget, en belgfrukt opprinnelig fra østlige deler av Asia. Vegetarianere ofte velge produkter som er basert på soya, siden soya naturlig inneholder protein. Soya er også sett som et bedre alternativ enn forbruk av kjøtt, siden det er plantebasert og fri for hormoner som enkelte animalske produkter kan inneholde. Soyamelk og snacks, for eksempel granola barer, har økt i popularitet for de som forsøker å leve på en sunnere måte.

Betydning

I årene som soya har blitt mer populært, har tilfeller av skjoldbrusk sykdom økte også. Det er spekulasjoner om at soya forbruk og skjoldbrusk sykdom kan være relatert. Når soya er fortært, fungerer det som et hormon. Soya inneholder goitrogens, som er substanser som kan forstyrre skjoldbrusk-funksjonen ved å undertrykke jod i kroppen. I sjeldne tilfeller kan dette føre til hevelse i skjoldbruskkjertelen. Imidlertid inneholder soya også isoflavoner som fungerer i kroppen som antioksidanter, men har også vist i noen studier for å hindre at skjoldbrusk fra å jobbe som normalt.

betraktninger

Hos friske voksne, det høyeste beløpet av isoflavoner som kan brukes før negativt påvirker skjoldbruskkjertelen er 30 mg. De som har skjoldbrusk sykdom og tar medisiner allerede har en barriere mot slike radikaler som kan forstyrre skjoldbruskkjertelen, så holder soya helt off-limits er tvilsom.

Misforståelse

Med buzz om soya og skjoldbrusk sykdom muligens blir knyttet sammen, er det en rekke spørsmål og bekymringer. Noen skjoldbrusk helse talsmenn hevder at det er best å ikke konsumere noen thyreoideapreparater, og at selskapene som selger soya-baserte produkter er i hovedsak liggende til forbruker. Det er enda bekymring over soya-basert formel for spedbarn. Imidlertid, siden disse bekymringene er kommet frem i lyset, har det ikke vært overveldende bevis på at thyroid sykdom er direkte relatert til forbruket av soya.

Forebygging / løsning

Enhver type mat konsumert i moderate mengder er sunt. Derfor har soya vist seg å være bra for helsen, men kan forårsake problemer hvis det er konsumert i store mengder hver dag. En måte å kompensere for et overforbruk av soya er å konsumere jod, noe som kan finnes i et supplement, eller ganske enkelt ved å spise jodert salt med andre matvarer. De med en eksisterende skjoldbrusk tilstand bør sjekke med sin lege om riktig mengde soya forbruket. Men hvis skjoldbrusk sykdom lider tar en medisin, for eksempel synthroid, dette kan ikke være et problem uansett, siden medisinen tas på tom mage om morgenen og arbeider for å oppveie eventuelle forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen.