Hvordan diagnostisere spyttkjertel kreft

August 16

En sjelden type kreft i hode og hals er spyttkjertel kreft. Spyttkjertlene er plassert under tungen, foran og under ørene, og under kjevebenet. De skiller ut spytt brukes til å fordøye mat, samt å hindre infeksjon i munnen. Det er flere tester som brukes for å diagnostisere spyttkjertel kreft.

Bruksanvisning

1 Gjennomføre en fysisk undersøkelse av hode og nakke. Føl under og foran ørene og langs kjevebenet for mulige klumper, noe som kan være en indikasjon på spyttkjertelsvulster.

2 Ta en fullstendig medisinsk historie, som pasientens vaner og familie medisinsk historie kan bidra til å diagnostisere spyttkjertel kreft. Sjekk også for eventuelle effekter på ansikts nerver og muskler, som spyttkjertelsvulster kan føre til press på noen nerver.

3 Utfør imaging tester som kan vise størrelsen og plasseringen av svulster. Barium røntgen, en CT scan, PET (positronemisjonstomografi) scan eller MR er alle nyttige verktøy i diagnostisering spyttkjertel kreft. Mer enn en test kan trenge å bli utført, avhengig av størrelsen av tumoren.

4 Undersøk hode og nakke med ultralyd. Ultralydbilder kan vise plasseringen av en spyttkjertel svulst, som vil være nyttig når det er på tide å ta en biopsi.

5 Har pasienten gjennomgå en endoskopi. Denne testen innebærer passerer et tynt rør i halsen og ta biopsier. Ha en patolog undersøke biopsier, som de er mest erfarne i å bestemme forekomsten av kreftceller.

Hint

  • Bruk en patolog som er skolert i å oppdage kreft i spyttkjertlene.