Crowns Vs. skallfasetter

October 13

Sprekker kan chips og misfarging skade en ellers perfekt smil. Decay og mat eller drikke flekker kan også ha en dyp effekt på utseendet på noens smil. Det finnes alternativer, men for folk som er ute etter en bedre og lysere smil. Kroner og skallfasetter kan ta en sub-par smil og gjør det praktisk talt perfekt. Men hvordan vet du hvilken som er best for deg?

alternativene

Kroner og skallfasetter kan fikse en rekke tannproblemer medisinsk og kosmetisk. Begge metodene kan reparere misfarging, chips og skader fra forfall. De viktigste fysiske forskjellen mellom kroner og finer, er at en krone omgir hele tannen at det er reparere hvor en finer er en meget tynn (normalt bare halvparten av tykkelsen av en krone) skall, vanligvis laget av porselen, som dekker bare den fremre og sider av skadet tann.

Avhengig av dagens nivå for å skade tennene dine, din spesielle bite mønster og individuelle vaner (slipe tennene, bite negler, etc.), kan tannlegen anbefale ett alternativ over den andre. Omfattende skader på tennene kan kreve mer beskyttelse enn en tynn porselen finér kan gi, så i ekstreme tilfeller en tannlege kan foreslå kronen som et sikrere alternativ.

Installasjonsprosedyre

Den største forskjellen mellom kroner og skallfasetter ligger i installasjonsprosessen. Porselen finer er svært tynn og krever en minimal mengde av den eksisterende tannen som skal fjernes for riktig montering. I motsetning til dette, en krone krever mesteparten av eksisterende tannen som skal fjernes for en riktig passform.

Varighet

Mange antar at fordi en krone synes å være et kraftigere struktur (når sammenlignet med den mye tynnere og mer delikat vises porselen finer), det ville vare mye lenger. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle. I det siste har skallfasetter oftere blitt brukt i kosmetiske prosedyrer, men de er fortsatt veldig slitesterk. Når riktig omsorg for, kan skallfasetter overleve normal levealder for den mer tradisjonelle krone (rundt ti år) ved behandling av det samme problemet.

Koste

Crowns vil vanligvis koster mer per tann, men prisen på begge alternativene kan variere sterkt avhengig av en rekke faktorer. Arealet av det landet der du bor, tannlegen at du velger og hvor mye forberedende arbeid er nødvendig for å fullføre prosedyren kan alle ha dyptgripende virkninger på nøyaktig hvor mye du vil ende opp med å betale for dine kroner eller skallfasetter.

Hvis en prosedyre anses medisinsk nødvendig, kan du være kvalifisert til å ha noen eller alle av det dekket under dental forsikring. Likevel, vær oppmerksom på at rent kosmetiske prosedyrer som involverer skallfasetter eller kroner vil mest sannsynlig ha pasienten betale for inngrepet ut av lommen.

Advarsel

Den direkte kostnaden for deg kan økes dramatisk hvis det mest hensiktsmessige valget ikke er gjort i utgangspunktet. Hvis du velger å ha skallfasetter installert og de ikke holder godt nok til den eksisterende tann struktur, må du kanskje få kroner installert. Dette kan effektivt mer enn det dobbelte av kostnadene ved fremgangsmåten.

Det er viktig at du følger råd fra en tannlege som du stoler på og en som har erfaring med begge prosedyrer. Gjør leksene dine vil sikre at du får den mest hensiktsmessige fremgangsmåten for din situasjon.