Hva er Nomex?

August 4

Hva er Nomex?


Nomex, et DuPont produkt, er en polymer som danner en holdbar, men fleksibel fiber. Ytelsen i høye temperaturer gjør det til et ideelt materiale for å beskytte mennesker og utstyr fra varme og flamme.

Beskrivelse

Nomex er et høymolekylært polymer som er kjent som en syntetisk aramid. Tvinge polymer gjennom en enhet som kalles en spinne produserer en glødetråd.

Egenskaper

Nomex tåler høye temperaturer og flamme uten å smelte eller drypping. Det kan også motstå eksponering mot et bredt spekter av kjemiske forbindelser.

Form

Nomex er tilgjengelig som en høy-ytelse fiber, stoff, filt, papir eller pressboard. Avrundede kompositter som inkluderer Nomex er lett, men sterk og stå opp til tøffe miljøer.

Bruker

Nomex er best kjent for sin rolle i slukningsarbeid. Varme- og brannsikre klær og utstyr laget av Nomex beskytter brannmenn samt flygere, militært personell, rase bilførere og andre som kan oppstå varme eller flamme i deres bransje. Nomex gir også termisk og elektrisk isolasjon for transformatorer, generatorer og annet industrielt utstyr.

Historie

I 1953, mens han jobbet for DuPont Company, skotsk-fødte kjemikeren Wilfred Sweeny oppdaget en ny polymer fiber som kan tåle høye temperaturer. Wayne Sorenson som senere utviklet en prosess som gjorde at DuPont å begynne å produsere fiber kommersielt i 1967.