Recovery Fra Arthroscopic Knee Surgery

October 28

Recovery Fra Arthroscopic Knee Surgery


Artroskopisk kirurgi kne er en prosedyre som gjør at den ortopediske kirurg å vise kneleddet ved hjelp av et lite kamera. Å kunne se tilstanden til kneleddet fra dette perspektivet hjelper kirurgen til mer nøyaktig diagnostisere og behandle kneet. Fordi artroskopi ikke krever den samme mengde av invasjon av vev, gjenvinning fra artroskopisk kirurgi kneet er vanligvis mye hurtigere som kan åpnes kne kirurgi.

Prosedyren

For de fleste friske pasienter, er artroskopisk kne kirurgi et poliklinisk prosedyre som kan gjøres under en lokal, regional eller generell anestesi. Noen små snitt vil bli gjort ved ortopedisk kirurg, og en steril væske blir pumpet inn i leddet for å fjerne eventuelle hindringer til kameraet. Artroskopet vil bli satt inn, problemet diagnostisert og behandlet, og snittet lukkes opp vanligvis innen en periode på 1 1/2 time.

initial Recovery

Utvinning fra artroskopisk kneet kirurgi innebærer vanligvis en til to timer i et hvilerom med resten av gjenopprettingsprosessen foregår i hjemmet. Mens utvinningen fra artroskopisk kirurgi er vanligvis mye raskere enn åpen kne kirurgi, bør pasienter ikke forvente å være oppe og rundt umiddelbart. Det er viktig å følge med instruksjoner gitt av ortopedisk kirurg som utførte inngrepet. Den vanligste ettervirkningene av artroskopisk kne kirurgi er hevelse rundt innsnitt området. Det er best å holde det berørte beinet hevet så mye som mulig for de første dagene etter operasjonen. Din behandlende lege kan også anbefale isposer som et middel for å redusere hevelse og lindre smerte.

Wound Care

Hver artroskopisk kne kirurgi er unik for pasienten, så mens det er noen alminnelig om utvinning, spesifikke instruksjoner gitt av ortoped alltid ha forrang. Dressinger over snittet bør holdes rent og tørt, og de kan vanligvis fjernes etter første dag. Pasienter kan dusje, men bør unngå bruk av vannstråle direkte på snittet. Soaking bad bør unngås inntil snittet er helt leget. En post-op besøk til ortoped vil typisk bli planlagt for et par dager etter operasjonen for å vurdere framdriften av prosedyren og begynne fysioterapi.

Fysioterapi

Pasientene er vanligvis gitt et regime av øvelser for å gjøre etter artroskopisk kne kirurgi til hastighet utvinning. Mesteparten av tiden disse øvelsene kan gjøres alene hjemme, men noen ganger en fysioterapeut kan være nødvendig. Kroppen kan være i stand til å bære vekten av å gå uten hjelp nesten umiddelbart, men kirurgen kan likevel anbefale bruk av krykker eller rullator for et par dager for å lindre smerte og ubehag. Kirurgen kan også foreskrive antibiotika eller smertestillende medikamenter. Disse bør tas som foreskrevet. Feber, frysninger, overflødig og langvarig hevelse og vedvarende smerte er komplikasjoner som legen bør vite om så snart som glad.