Hva er et blodkar spasmer?

January 17

Hva er et blodkar spasmer?


Blodkar spasmer oppstår når små fartøy i kroppen, vanligvis i ekstremiteter som tær og fingre, smale og constrict, hindrer blodtilførselen til det berørte området av kroppen. Leger ikke fullt ut forstår den årsaken til blodkaret spasmer, men de er vanligvis et resultat av en sykdom som er kjent som Raynauds syndrom. Raynauds syndrom vanligvis er diagnostisert i alderen 15 og 40 og påvirker kvinners nesten fem ganger oftere enn menn. Blodkar spasmer og Raynauds syndrom vanligvis er lett å kontrollere og behandle ved å hindre situasjoner og elementer som forårsaker angrep.

symptomer

Intense blod karspasmer kan begrense blodstrømmen til hele deler av kroppen. I løpet av et blodkar krampe angrep, det område av legemet hvor blodstrømmen er begrenset blir blek og til slutt blir grå, blå, fiolett eller en ashy hvit. Kroppsdeler som er berørt under angrepet kan bli kald og smertefull. Blodkar spasmer kan vare fra noen minutter til noen timer med gjentatte angrep mulige under angrep tidsperioder. Blodkar-kramper kan oppstå i spissen av nesen, kinnene, tungen, nipler, fingrene og tærne.

typer

Det finnes to typer av Raynauds syndrom tilstander som involverer blod karspasmer. Primær Raynauds syndrom er et resultat av fysiske og miljømessige utløsere som stress, kalde temperaturer og jobber som involverer eksponering for vibrasjoner. Sekundær Raynauds syndrom er et resultat av en ytterligere sykdom som allerede har utviklet seg i kroppen, slik som lupus eller revmatoid artritt.

årsaker

Eksponering for svært kalde temperaturer fører til et flertall av blodkar spasmer. Kroppen reduserer blodtilførsel til kroppens ekstremiteter for å opprettholde kjernetemperatur. De som lider av Raynauds syndrom har en overdrevet reaksjon på kalde temperaturer, noe som utløser blodkar spasmer. Emosjonell stress fører lignende symptomer i kroppen som eksponering for ekstreme kalde temperaturer og også provoserer blod fartøy krampe angrep. Nyere forskning tyder på at eksponering for vanlige vibrasjoner, som boring eller pounding og selv skrive, kan utløse blodkar angrep.

Behandling

En kur for blodkar spasmer og Raynauds syndrom er ikke kjent, men blodkar spasme angrep vanligvis kan forebygges og behandles ved å fjerne stressfaktorer som forårsaker angrepene. Angrep som følge av eksponering for ekstreme temperaturer kan forebygges ved å bruke riktige klær, og jobber som forverre sykdommen kan erstattes med jobber som ikke utløser blodkar krampe angrep.

betraktninger

Selv om årsaken til Raynauds syndrom har ennå ikke fullt ut forstått, er de som lider av enten type Raynauds syndrom antas å ha genetiske koblinger til sykdommen. Mange pasienter som lider av blod fartøy spasmer og Raynauds syndrom har familiemedlemmer med en historie av syndromet.