Smerter i øvre del av magen etter å ha spist

March 25
Smerter i øvre del av magen etter å ha spist

Smerter i øvre del av magen etter å ha spist kan være et tegn på en av flere gastrointestinale tilstander. Leger bruker en rekke medisinske tester for å bestemme den eksakte årsaken til magesmerter, og foreskrive passende behandlinger, avhengig av årsaken. En kombinasjon av livsstilsendringer og medisiner kan være nyttig i lindrende øvre magesmerter.

Gastroøsofageal reflukssykdom

Hvis magesmerter er ledsaget av en brennende følelse i magen, brystet eller halsen, du kan ha halsbrann. Halsbrann er det vanligste symptomet av gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD. Spiserøret er et rør som frakter mat fra munnen til magen. En lukkemuskelen på bunnen av spiserøret lukkes etter mat kommer inn i magen. Hvis du har GERD, ikke lukkemuskelen ikke lukkes helt, eller åpner selv når mat ikke går inn magen. Når dette skjer, magen syrer og delvis fordøyd mat stige opp gjennom den øvre delen av magen til spiserøret, irriterende slimhinnen i spiserøret.

The American Association gastroenterologisk rapporterer at funksjonen av den nedre esophageal sphincter, type og mengde av magen juice som tilbake i spiserøret, den rensende virkning av spiserøret og den nøytraliserende effekt av spytt påvirke graden av GERD.

andre årsaker

Magesmerter kan også oppstå hvis du har gastroparese, magesår eller nonulcer magesmerter. Gastroparese, eller forsinket gastrisk tømming, oppstår når mat forblir i magen lengre enn det burde før fortsetter til tarmene. Magesår erodere fôr i magen eller den første delen av tynntarmen, forårsaker betydelig smerte. Nonulcer magesmerter oppstår når det ikke er noen åpenbar grunn til tegn og symptomer på dårlig, ifølge MayoClinic.com.

symptomer

I tillegg til halsbrann, tegn til GERD inkluderer også astmasymptomer, kronisk hoste, sur smak i munnen, sår hals, heshet eller problemer med å svelge. Personer som har gastroparese kan oppleve smerte, halsbrann, kvalme, oppkast, oppblåsthet, magekramper eller fylde etter å ha spist en liten mengde. Diabetes, tidligere magen kirurgi, GERD, anorexia nervosa og visse metabolske forstyrrelser er risikofaktorer for utvikling av gastroparese, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Andre symptomer på nonulcer smerte inkluderer halsbrann, kvalme, en følelse av fylde mens du spiser, raping og oppblåsthet; symptomer på magesår er smerter i øvre del av magen, kvalme og sulten 1 til 3 timer etter å ha spist et måltid.

Behandling

Hvis du har gastroparese, kan legen forskrive antibiotika og medikamenter som stimulerer mage sammentrekninger, slik at mat å gå gjennom magen raskere. Leger behandle peptisk ulcus med en kombinasjon av antibiotika og andre medikamenter for å drepe bakterier, og protonpumpeinhibitorer. Over-the-counter og reseptbelagte protonpumpehemmere bidra til å helbrede slimhinnen i spiserøret.

Leger foreskrive protonpumpehemmere, H2-blokkere og prokinetics hvis du har GERD eller nonulcer magesmerter. Protonpumpehemmere er mer effektive enn H2-blokkere, og kan lindre symptomer og helbrede esophageal fôr i nesten alle som har GERD, ifølge American Gastroenterologisk Association. Over-the-counter og reseptbelagte H2-blokkere midlertidig redusere syreproduksjonen og lindre halsbrann symptomer. Prokinetics hjelpe magen tøm innholdet raskere og styrke esophageal sphincter.

Livsstil Modifikasjoner

Spise krydret eller syreholdig mat kan forverre mageproblemer, uansett hva type. Matvarer som inneholder sitrusfrukter eller tomater kan føre til problemer. Kaffe, koffeinholdige drikker, løk, mynte, hvitløk og fet mat kan også forverre halsbrann og ubehag i magen. Hvis du lider av halsbrann, unngå å ligge nede i cirka to timer etter at du spiser. Spise seks eller flere små måltider i løpet av dagen, i stedet for å spise tre store måltider, kan også bidra til å lindre symptomer.