Hva er årsakene til svarte flekker på tungen?

March 26Tungen er en utmerket indikator på din generelle helse. Svarte flekker og mørke misfarging på tungen kan indikere en rekke ting, for eksempel reaksjoner på et medikament eller visse typer kreft. Det er viktig å oppsøke lege hvis du merker noen mørke flekker på tungen, og å la legen din avgjøre om behandling er nødvendig.

Reaksjon på medisiner

En reaksjon på medisiner er den vanligste årsaken til svarte flekker på tungen. Bismuth medisiner som Pepto-Bismol kan midlertidig slå på overflaten av tungen svart. Normal børsting bør fjerne disse flekkene, men hvis de vedvarer, kontakt lege behandling.

Hyper-pigmentering

Hyper-pigmentering er en årsak til svarte flekker på tungen, og er vanligvis et ikke-skadelig genetisk tilstand. Svarte flekker på toppen eller under tungen, og kan bli behandlet av en hudlege for kosmetiske grunner.

hårete Tongue

En "hårete" tunge er vanligvis dekket av små svarte flekker i stedet for større sorte flekker. Dette kan være forårsaket av tobakk eller antibiotika, eller kan være et resultat av en soppinfeksjon kalt glossophytis.

oral Cancer

I sjeldne tilfeller kan de svarte flekker på tungen indikere kreft i munnhulen. Kreft vev kan føre til misfarging i munnen, men er vanligvis ledsaget av en liten bump nær det mørke området.