Høye urinsyre Symptomer

September 17

Høye urinsyre Symptomer


Forhøyede nivåer av urinsyre, kalt hyperurikemi, oppstår når kroppen enten produserer for mye urinsyre eller er ute av stand til å fjerne tilstrekkelige mengder av stoffet gjennom vanlige midler. Normale urinsyre varierer mellom 3 og 7 mg / dL (milligram per desiliter), ifølge MedlinePlus. Høy urinsyre i seg selv frembringer sjelden noen symptomer, men tilstanden kan føre til mer alvorlige forstyrrelser, slik som gikt, nyrestein og nyresvikt.

Urinsyrekrystaller

Unormalt høye nivåer av urinsyre kan føre til noen bekymringsfulle helseproblemer når urinsyrekrystaller lodge i ledd og andre steder i kroppen.

gikt

Den mest rapporterte manifestasjon av høye urinsyre gikt, som utvikles når urinsyrekrystaller akkumuleres i en felles, forårsaker sterke smerter. Gikt, også kjent som akutt urinsyregikt, oftest utvikler i leddene i tærne, som rammer stortåen oftere enn de andre. Men det kan dukke opp i noen av leddene i hender, håndledd, knær, ankler og føtter, ifølge MayoClinic.com. En akutt anfall av urinsyregikt kan behandles med reseptbelagte anti-inflammatoriske medisiner, for eksempel indometacin; OTC smertestillende, inkludert naproxen og ibuprofen; kolkisin; og steroider, så som prednison. Forebyggende medisiner inkluderer allopurinol, som bidrar til å redusere urinsyre.

Nyrestein

Nyrestein dannes når overskuddsmengder av kjemikalier er tilstede i urinen, slik at det er vanskelig for dem å bli fullstendig oppløst i urinen. Ikke alle nyrestein er forårsaket av overskytende urinsyre, men det er ansvarlig for et stort antall av dem. Et unormalt høyt nivå av urinsyre i urinen er kjent som hyperuricosuria. Som i leddene, kan overskytende urinsyre klumpe seg sammen i krystaller, skaper grunnlaget for dannelsen av nyrestein, som kan forårsake uutholdelig smerte når de passerer fra nyrene til urinleder og bli sittende fast. Ureter er kanalen som forbinder nyrene til blæren.

Nyresvikt

Nyresvikt, selv om langt mindre vanlig enn nyrestein, kan også være forårsaket av høye nivåer av urinsyre. En studie, hvor resultatene ble publisert i en 2007 utgave av Clinical Journal of American Society of Nefrologi, etablert en kobling mellom hyperurikemi og akutt nyresvikt. I sin konklusjon, studiens forfattere observere at selv om "urinsyre... Har noen antioksidant virkning som kan være fordelaktig, mener vi at nettoeffekten av hyperurikemi, spesielt hvis det er merket eller vedvarende, vil være å påvirke nyre resultater negativt. "

Redusere urinsyre

Høye urinsyre kan reduseres ved å redusere forbruket av høy-purine matvarer. Slike matvarer inneholder ansjos, saus, sild, makrell, sardiner, kamskjell, sweetbreads (innmat) og vilt som hjort. Det er også lurt å begrense forbruket av asparges, blomkål, tørkede erter / bønner, sopp, havregryn, spinat og hvetekli. Drikk rikelig med vann, noe som vil bidra til å skylle overflødig urinsyre fra kroppen. For de som organer produsere unormalt høye nivåer av urinsyre, leger vanligvis foreskrive allopurinol eller lignende medisiner.